Duygu Alan

Hükümetin onayı olmadan Başbakanlık eski konutunu ofis olarak düzenleyen Derviş Eroğlu’ndan binayı boşaltması talep edildi

3’üncü Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun çalışma ofisi, krize dönüştü. Eroğlu’nun hükümetten onay almadan yerleştiği eski Başbakanlık Konutu ve AB Koordinasyon Merkezi olarak kullanılan binayı boşaltması istendi.

Havadis’in güvenilir kaynaklardan derlediği bilgilere göre, Eroğlu, seçimi kaybetmesinin ardından, daha önce de ailesi ile birlikte ikamet ettiği konutu çalışma ofisi yapmak istedi.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile temasa geçen Eroğlu, “eski AB Koordinasyon Ofisini”, Cumhurbaşkanı ofisi olarak düzenleme talimatı verdi.

Ofise yerleşen Derviş Eroğlu’na ise hükümet engel çıkardı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun, “binanın başka maksatlar için ayrıldığını ve boşaltılması talebinde” bulunduğu öğrenildi.

Denktaş doğruladı

Konuyla ilgili, BRT’de katıldığı Basın Odası programında kısa bir açıklama yapan Serdar Denktaş, ilgili binayla ilgili Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun “boşaltılsın” dediğini doğruladı. 

Denktaş, kendisinin “geçici olarak Eroğlu’nun burayı kullanabileceğini” söylediğini belirterek, şöyle devam etti:

“Seçim bitip, Sayın Eroğlu kaybedince, beni aradı ve söz konusu yeri ofis olarak kullanmak istediğini söyledi. Ben de olabileceğini, konuyu başbakana ileteceğimi belirttim. Bu arada sayın Eroğlu, eşyalarını oraya taşıdı ve kabuller de yaptı. 

Konuyu sayın başbakana açtım ve Derviş Eroğlu’nun burada Cumhurbaşkanlığı ofisi kurmak istediğini söyledim. Başbakan bana, binanın başka bir amaçla beklediğini, Eroğlu’nun başka ofis bulması gerektiğini söyledi.

Bina, başka hangi maksatla kullanılacak, bilemiyorum.

Bildiğim, önce merhum lider Denktaş orayı ofis olarak kullanmak istemiş, sayın Talat izin vermemişti.

Sonra sayın Talat orayı ofis olarak almak istedi, Eroğlu izin vermedi. Şimdi de Eroğlu’nun aynı bina için talebi reddedildi. Yeni bir ofis bulana kadar, Eroğlu geçici olarak o ofisi kullanacak.” 

2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın ofisinin kurulma sürecinde de benzer sıkıntılar yaşanmış, Talat uzun süre ofis kullanamamıştı.