Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği heyetini kabul etti.

Birlik Başkanı Cavit Atalar ziyarette yaptığı konuşmada bugüne kadar düzenledikleri festivallere verdiği maddi ve manevi destekten dolayı teşekkür etti.

Çilek Festivali’nin yanında geçen yıl ilk kez verigo festivali de düzenlediklerini kaydeden Atalar, bu yıl festivalleri daha iyi alanlarda yapmak istediklerini kaydetti ve alanların düzenlenmesi konusunda Cumhurbaşkanı Eroğlu’ndan destek istedi.

Atalar, Verigo Festivali’ni Ağustos, Çilek’i de Mayıs’ta yaptıklarını, festival alanını yağmurdan korunacak şekilde düzenleyebilmeleri halinde Çilek Festivali’ni Nisan ayı ortasında veya sonunda yapabileceklerini ifade etti.

Yedidalga Göleti’nin yapımı nedeniyle köyde kamulaştırmaya gidildiğini, başta kendilerine mal sahipleriyle konuşularak, mala karşı mal verileceğinin söylendiğini ancak kendileriyle konuşulmadığını savunan Atalar, Kamulaştırma karşılığı mal sahiplerine çok cüzi  bir miktarın verilmesinin söz konusu olduğunu anlattı .

Atalar,  yetkililerin kendileriyle konuşarak karar almasını istedi ve bu konuda da Cumhurbaşkanı Eroğlu’ndan destek istedi.

Atalar yarın Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’yla görüşeceklerini de kaydetti ve ondan da yardım talebinde bulunacaklarını söyledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu da hem festival alanının düzenlenmesi hem de kamulaştırma konusunda yetkililerle konuşmalarını önerdi ve kendisinin de ilgili kişilerle irtibata geçeceğini ve elinden gelen desteği vereceğini ifade etti.