Genç TV’de Atıf Müezzinler’in sunduğu ‘Sabah Sabah’ programına katılan Ertuğruloğlu, gündeme dair ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır” diyen Ertuğruloğlu, “Yıllarca partiyi yanlış yönetmiştir, Başbakanlığı döneminde de eleştirdiğim çok yönü oldu. O eleştirilerimin hala arkasındayım. Ama şuan bu bir Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Eroğlu, bu devletin varlığına inanan ve bu devletin varlığını pazarlık konusu yapmayacak birisidir” dedi.

Geçmişte ‘hanedan’ dediği Eroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en ideal aday olduğunu söyleyen Tahsin Ertuğruloğlu şu ifadeleri kullandı:

“Eroğlu ile ilgili ne varsa geçmişte söylediğim hepsinin arkasındayım. O duruşumdan vazgeçmiş değilim. Ancak şuan Cumhurbaşkanlığı seçimleri geldi, tüm adayları biliyorum ve tüm adayların arasında Cumhurbaşkanlığı’na uygun olan Eroğlu’dur.

Mesela Akıncı’nın KKTC diye bir hassasiyeti yoktur. Akıncı o dönemde de başarılı bir belediye başkanı değildi. TKP’yi nereden nereye götürdüğünü de analiz edebiliriz. Ama ben KKTC noktasında değerlendiriyorum, kesinlikle KKTC hassasiyeti olmayan birisidir.

Meclis Başkanı Sibel Siber’in de bizi tatmin eden bir KKTC hassasiyeti olduğunu düşünmüyorum. Siber bir konuşması sırasında, “Dünyadan istediğimiz sadece bizi dinleyin, biz tanınma istemiyoruz” ifadesini kullanan birisidir.

Bu ‘sahte çözümcüler’, “çözün de nasıl isterseniz çözün” mantığındadır. Bu arkadaşlar, bu devletin varlığını bir kırmızı çizgi olarak görme noktasında değildir.

Eroğlu’na herşeye rağmen gönül rahatlığı içerisinde destek vereceğim. Çünkü söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. O yüzden bütün olanlara rağmen kendisine destek vermeye hazırım.

Geçmiş yıllarda kendisiyle ters düştüğüm ne varsa hepsinin arkasındayım. Yıllarca partiyi yanlış yönetti, Başbakanlığı döneminde de eleştirdiğim çok yönü oldu. O eleştirilerimin hala arkasındayım. Ama şuan bu bir Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Eroğlu, bu devletin varlığına inanan ve bu devletin varlığını pazarlık konusu yapmayacak, Kıbrıs Türklerinin haklarını ve KKTC devletini en iyi şekilde savunacak birisidir.”