Meclis Başkanı Sibel Siber, 27-28 Ocak 1958’de İngiliz Sömürge İdaresine karşı direnişte şehit düşenlerinölüm yıldönümü dolayısıyla Şehit Aileleri ve  Malül Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Sibel Siber, ziyarette yaptığı konuşmada, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeler Parlamentolararası Birlik (İSİPAB) toplantısı için gittiği Bağdat’ta, savaşın ve terörün ne demek olduğuna bir kez daha şahit olduğunu, bunları gören insanların barış ve huzurun kıymetini daha iyi anladığını ifade etti.

Bağdat’ı ölümlerin ve göçlerin kaynadığı bir kazana benzeten Siber, Bağdat’taki manzaraların kendisini çok derinden etkilediğini ifade etti.

Kıbrıs’taki çözüm çabalarına atıfta bulunan Sibel, “Adil, yaşayabilir, güvenliğimizin çok önemli olduğu bir çözüme hazırız... Halkların birbirine karşılıklı haklarına saygı duyduğu bir çözüme hazırız” dedi.

Sibel Siber, Kıbrıs’ta bulunacak bir çözümün sorun yaşanan bölgelerdeki insanlar için de bir umut teşkil edeceğini belirtti.

1453892833.jpg

ERSAN: “TÜRKİYE’NİN GARANTİSİNDEN ZERRE  KADAR ÖDÜN VERMEYİZ”

Şehit Aileleri ve  Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ise, Derneğin herhangi bir siyasi parti ile bağı olmadığını, ancak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın çözüm çabalarını desteklediklerini kaydetti.

Kıbrıslı Türklerin çok şehitler verdiğini, bu nedenle savaş istemediklerini kaydeden Ersan, “ancak Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünden zerre kadar ödün vermeyiz” dedi.

Ertan Ersan, Sibel Siber’e plaket ve Mehmet Bahadır Kurumanastırlı’nın yazdığı Kuzeyden Gelen Kurtuluş isimli kitabı hediye etti.

1453892852.jpg