Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, “ Ulusal Birlik Partisi’nde yaşananları, UBP tabanı ve Hüseyin Özgürgün dışındaki adaylarla görüşmek istediğini, ardından değerlendirmelerini ve izlenecek yolu kamuoyuna açıklayacağını belirtti.

Tatar basın bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, kurultay süreci ile ilgili tüm endişe ve uyarılarında haklı olduklarının yaşananlarla ortaya çıktığını kaydetti.

Ersin Tatar, “anti demokratik” uygulamaları ile partiye büyük zarar verdiğinin farkında bile olmayan Özgürgün’ün “hala yanlışlarını” sürdürerek parti meclisi sonuçlarını açıklamamasının “tüzük, yasa, siyasi ahlak tanımazlığının devam ettiğini gösteren bir demokrasi skandalı olduğunu” ileri sürdü.

Tatar, açıklamasında şunları kaydetti:

“ Daima ifade ettiğim üzere Ulusal Birlik Partisi Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürlük, egemenlik ve refah mücadelesi için en önemli siyasi kurumumuzdur. UBP’ye sahip çıkmak, halkımızın hak ve hukukuna sahip çıkmak, halka hizmettir. Ben bu düşüncelerle UBP Genel Başkanlığı’na aday oldum ve tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara karşın partimle ilgili samimi düşüncelerimi koruyorum.

Pazar günü yapılan kurultayda oy kullananların %56’sı Özgürgün’e hayır demiştir.

Genel Başkan Hüseyin Özgürgün ve etrafındakilerin kendi canlarının çektiği gibi üye yazdıkları, bizlere karşı her türlü baskı ve dışlayıcılığı uyguladıkları düşünüldüğünde bu oran Özgürgün için çok ciddi bir tepkidir.”

Ancak, Özgürgün ve etrafındakilerin bu tepkiyi hiç umursamadan ikinci tura yönelik “basit ayak oyunlarını” devam ettirdiklerini savunan Tatar, “Bu sakat zihniyet, kaybedenlerin ikinci turda kendileri aleyhime çalışacakları korkusu ile Parti Meclisi sonuçlarını açıklamıyor; Açıklamadıkları gibi oy pusulalarını Genel Merkez’e taşıyarak şaibeli bir durum yaratmaktan da geri kalmıyor” dedi.

Böylesi bir ortamda ikinci tura giderken ne yapılacağına arkadaşlarıyla yapacakları  toplantılar sonrasında birlikte karar vereceklerini ifade eden Tatar, “Ben, bu aşamada UBP kurultayına katılarak demokrasi,siyasi ve ekonomik çağdaşlaşma ve gelişim mücadelemize destek veren herkese bir kez daha kalbi duygularla teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım. Biz doğru bildiğimiz hak ve halk yolunda yılmadan yarınlarda da yürümeye devam edeceğiz. Kimsenin bundan en küçük bir şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.