Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, hükümete, bir an önce çiftçilere gereken ödemeleri yapması yönünde çağrı yaptı.

Ersin Tatar yaptığı yazılı açıklamada, hükümet ekim zamanı gelmiş olmasına rağmen hala çiftçilere yapması gereken ödemeleri yapmaması nedeniyle tarım kesiminin perişan olduğunu savundu.

En hassas dönemde, Tarım Bakanı’nın değiştirildiğini ileri sürüp bunu eleştiren Tatar, “Hükümet olarak görev yapmak, Bakanlık görevi üstlenmek mazeret üretmek, parti için oyunlarla görevde kalmaya çalışmak için değil, sorunlara çare üretmek içindir. Hükümet, bir an önce  halkla alay etmek anlamına gelen işler yapmaktan  vazgeçip çiftçinin, tarım kesiminin ve pek tabii diğer kesimlerin taleplerini dikkate almalı, çiftçi paralarını acil olarak ödemelidir” dedi.

Hiç kimsenin üretici kesimin hevesini kırmaya, onu üretimden koparmaya hakkı olmadığını söyleyen Tatar, çiftçinin, üreticinin makul taleplerini dikkate almamak, vurdumduymazlık yapmanın bir ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüklerden biri olduğunu vurguladı.

Tatar, “İvedi olarak halledilmesi gereken çiftçi ödemeleri, Anavatan’dan gelen suyun yönetimi ve nasıl kullanılacağının planlanması gibi konuları bile halledemeyen bir hükümetin reform yapacağına kimse inanmaz ve o hükümet halkın, kesimlerin tepkileri ve güvensizliği karşısında değil reform yapmak görevine devam bile edemez” dedi.

Çıkış yolunun kaynak bulmak olduğuna inanç belirten Tatar şöyle devam etti:

“Bunun için de oturup Anavatan Türkiye ile konuşmak lazım. Ancak Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin buna ne hakkı ne de yüzü vardır çünkü iki yıldır söz verdiği hiç bir reformu yapmamış, ekonomik programı uygulamamıştır. Sadece bu hata yüzünden ülke ekonomisinin kaybettiği maddi kaynak 190 milyon Türk Lirası civarındadır. Dolayısı ile bu böyle gitmez. Gidemez. Biz UBP’li kardeşlerimizin takdiri ile UBP’de yönetimi ele aldığımız anda bu acil konular hemen ele alınacak ve hükümetin devam edip etmeyeceği başta olmak üzere halkımızın, tüm kesimlerin beklentileri doğrultusunda gereken kararlar yetkili organlarımız tarafından ivedilikle üretilecektir.”