Geçirdiği beyin kanaması ve zatürre nedeniyle Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde kontrol altında olan eski Milletvekili Ersoy İnce’nin sağlık durumunda olumlu gelişmeler yaşanması üzerine dahiliye yataklı servisine alındığı bildirildi.

YDÜ Hastanesi’nden yapılan açıklamada, İnce’nin yaşadığı sağlık problemiyle ilgili bilgilere yer verilerek, yoğun bakım servisinde oksijen desteği, antibiyotik tedavisi, solunum fizyoterapisi uygulaması ile birlikte gerekli diğer tedavilerinin tamamlandığı kaydedildi.

Açıklamada, YDÜ Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Finn Rasmussen’in, hastanın genel durumunun iyi olduğunu, akciğer enfeksiyonunun kontrol altına alındığını, solunum cihazına veya oksijen terapisine ihtiyacı kalmadığını, geçirdiği beyin kanaması etkilerine karşın uzman terapistler tarafından fizik tedavi ve rehabilitasyon başlandığını belirttiği de yer aldı.

İnce’nin geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 40 gün tedavi gördüğü, beyin kanaması ve zatürre teşhisine bağlı olarak durumunun ağırlaşması üzerine ise bir hafta önce YDÜ Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’ne sevk edildiği de hatırlatıldı.