Gündem Kıbrıs Özel

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugünkü gündeminde bulunan Birleştirilmiş Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin görüşülmesini 1 Aralık’a erteledi.

Erteleme isteminin ardından söz alarak konuşma yapan TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler konuşmasında, “günlerdir Meclis’te sırf Askerlik Yasası yüzünden nisap sağlanamaması ve muhalefetin de bu ertelemeye olumlu oy vermesininin, samimiyetsizliğin göstergesi olduğunu” söyledi.

“BUGÜN HALLEDELİM, YÜRÜRLÜĞE GİRİŞİNİ ERTELEYELİM”

Yasanın bir yıldır gündemde olduğunu kaydeden Çeler, askerin ne kadar uzmana ihtiyaç olacağını baştan beri ilettiğine işaret ederek, “Konu aylar öncesinden halledilebilirdi. Yapılmadı. Getirin bugün halledelim, yürürlüğe girmesini erteleyelim. Bugün neyini erteliyoruz?” dedi.

Çeler, “Muhaceret affı çıkararak, ülkemize çalışmak ya da okumak için gelen kişileri aileleriyle buluşturmayı amaçlıyorsunuz ama kendi yurttaşlarınız konusunda aynı hasssasiyeti göstermiyorsunuz. İşte sizin yurt sevginiz budur” şeklinde devam etti.

SOSYAL MEDYADA DA TEPKİSİNİ BELİRTTİ

Çeler, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile hükümetin samimiyetsizlik yaptığını yinelerken, herşeye rağmen mücadeleye devam edeceğini kaydetti.

İşte Zeki Çeler'in yaptığı o paylaşım:

capture-006.jpg