Meclis Genel Kurulu’nda Ercan Havaalanı’nın İşletme Haklarının Hukuka ve Kamu Yararına Uygunluğunun Araştırılması Hakkında Meclis Araştırma Komitesi Başkanlığına Ersin Tatar, Başkan Vekilliğine de Tufan Erhürman’ın getirilmesi onaylandı.

TATAR

Konu hakkında söz alan Ersin Tatar, komite başkanlığına seçilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, ancak komitenin ilk toplantısına Erhürman ve diğer komite üyelerinin katılamamasını eleştirdi.

ERHÜRMAN

CTP Milletvekili Tufan Erhürman da komite çalışmalarına tüm üyelerin katılacağını belirterek, komite toplantılarına katılamayacakların yerine bir başkasının atanacağını söyledi.

Erhürman, komite toplantılarının koordineli olarak yapılmasını önemine değinerek, konuya kendilerinin de çok önem verdiklerini, gerekli önem ve hassasiyeti göstereceklerinden hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini vurguladı.

ÇAKICI

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı da, 11 milyon 250 bin dolar yükümlülükle ilgili son durumun ne olduğunu sordu.

Araştırma komitesinin çalışmalarının son durumunun ne olduğunu da soran Çakıcı, bu konuda kendilerine bilgi verilmesini istedi.

ERTUĞRULOĞLU

Konuşmacıları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, 11 milyon 250 bin dolar konusunu defalarca anlattıklarını, devletin böyle bir mükellefiyeti olmadığını belirterek, devletin 1 dolarlık bile mükellefiyeti bulunmadığını vurguladı.

Söz konusu araştırma komitesini kendisinin talep ettiğini anlatan Ertuğruloğlu, Ercan Havaalanı uluslararası standartlarda denetimi yapılmış bir havaalanı olarak iş yapacaksa, bu denetimin şart olduğunu söyledi.

Yeniden söz alan Çakıcı, Ertuğruloğlu’nun konu hakkındaki açıklamalarının, içine sinmediğini belirtti.

Genel Kurul, Başbakanlığın Meclis’e sunduğu görüşülmeye devam edilecek ve geri çekilecek yasa ve karar tasarılarına ilişkin tezkerelerin okunmasıyla devem etti.

Toplantıda daha sonra Ekonomi, Maliye Bütçe ve Plan Komitesi’nde istifa eden Biray Hamzaoğluları’nın yerine CTP Milletvekili Birikim Özgür’ün getirildiği bilgiye sunuldu.

Başbakanlığın, KKTC hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti hükümeti arasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve İstihdam alanlarında işbirliği anlaşmasına ilişkin tezkere de Genel Kurul’un gündemine getirildi.