Ertuğruloğlu, Denktaş’ın Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ten sonra davanın lideri ve sembolü olduğunu belirterek, “Böylesi bir lidere hak ettiği muameleyi tam olarak yerine getirdiğimizi söyleyemiyorum maalesef” ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Ertuğruloğlu, “Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş Bey’le beraber çalışma şerefine nail olan, O’nun Kıbrıs konusundaki büyüklüğünü, öngörüsünü, mücadeleciliğini teke tek yaşayan birisi olarak, bugün böylesi bir derneğin varlığını ve çalışmalarını görmekten tabii mutluyum. Ama kanımca, Kıbrıs Türk halkı olarak, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş Bey’e yönelik çok daha fazla hizmet yapma bilinci ve sorumluluğu ile hareket etmemiz gereğine de inanıyorum” ifadesini kullandı.

Rauf Denktaş’ın sadece Kurucu Cumhurbaşkanı olmadığını, bu mücadelenin Dr. Fazıl Küçük’den sonraki lideri ve sembolü olduğunu, tüm dünya tarafından saygı gördüğünü, buna yurt dışı ziyaretlerinde birebir tanık olduğunu vurgulayan Ertuğruloğlu, şöyle devam etti:

 “Böylesi bir lidere hak ettiği muameleyi tam olarak yerine getirdiğimizi söyleyemiyorum maalesef. Bugün mezarının, olması gereken şekliyle bir anıta dönüştürülememiş olmasının asla kabul edilebilir bir zafiyet olmadığını da söylemek isterim. Ama sadece sembollerle değil, düşünce bazında da, Denktaş Bey’in temsil ettiği düşüncenin, ruhun, inancın, mücadeleciliğin Kıbrıs Türk gencine aşılanması noktasında da sanıyorum birçok eksiğimiz var. Bunların tamamlanması, yerine getirilmesinin milli bir görev olduğuna inanıyorum.”

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça da, Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu’na nezaket ziyaretinde bulunarak başarılar dilediklerini iletti.

Akça, Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği’nin son 3 yıldaki faaliyetlerine ilişkin bilgi aktardıklarını ve bundan sonra yapılacak faaliyetlere birlikte imza atma arzusunu da dile getirdiklerini söyledi.

Latif Akça, ziyarette, Bakan Ertuğruloğlu’na, Rauf Denktaş’ın portresinin işlendiği küçük duvar halısı takdim etti.