Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da söz alarak,  konunun 6 Ocak tarihinde ombudsmanın TAK ajansına gönderdiği bir basın açıklamasıyla gündeme geldiğini, araştırma yapılmasından şikayetçi olmadığını, bulguları “kamuoyunda yalan yanlış paylaşmasından” şikayetçi olduğunu ifade etti.

Ertuğruloğlu, ombudsmanın kendisine şikayet edenleri açıklamadığını, yetkililerden cevap talep edilmediğini, haber ajansı gibi açıklama yaptığını söyledi.

Sorulan sorulara yazılı ve sözlü olarak cevap verdiğini dile getiren Ertuğruloğlu, “Verdiğim cevaplara rağmen ihale mevzuatına uygun hareket etmediğimi söylüyor. Devletin ödeme yapmayacağı bir konuda ihaleye çıkılmaz. Sayıştay’ın şirketleri denetleme yetkisi yok, kamu kurumlarını denetleyebilir” dedi.

TC elçiliğinin vereceği yanıtı bildiğini, bu nedenle bir yazı yazıldığını ve bir meblağ belirtilmediğini söyleyen Ertuğruloğlu, ancak ombudsman raporunda meblağ bulunduğunun yer aldığını söyledi.

Ertuğruloğlu, daha sonra ek sözleşmeden bazı maddeler okuyarak, “Ne kadar art niyetle bir senaryo oynanıyor, oynanmaya devam etsin. Ben bu projenin bir an önce bitirilmesi ve çağdaş bir havalimanının kazandırılması için mücadelemi ve ısrarımı devam ettireceğim” dedi.

48 ayda bitirilmesi gereken inşaatın henüz ortada olmadığını, araştırılması gerekenin de bu olduğunu belirten Ertuğruloğlu, idarenin personelinin ve müşavir firmanın da görev yaptığını kaydetti.

Şirket ekibinin özgeçmişlerindeki tecrübelerin önemli olduğunu söyleyen Ertuğruloğlu, şirketin bütçesi ve kuruluş tarihinin önemli olmadığını belirtti.

Ertuğruloğlu, “Yaratılmaya çalışılan şaibeler ve Ombudsman’ın bunu sürdürmesi, devlet açısında üzücüdür. Defalarca açıklama yaptım. Her soruya yanıt verdim ama vermedim gibi davranılıyor. Hala daha ombudsman bana soru sormuş değildir. Ombusdman, kendi bağlı olduğu yasadaki iki maddeyi çiğniyor. Araştırma yapmadan, birileri duyum verdiğinden basın açıklaması yaptı. Kişilerin şeref ve haysiyeti ile oynama hakkını sana kim verdi? Görevini kötüye kullanan bir ombudsman vardır, benim şeref ve haysiyetimle oynama sürecinde ön plandadır” dedi.

ÇAKICI

Daha sonra TDP milletvekili Mehmet Çakıcı tekrar söz aldı.

Çakıcı, Ombudsman’ın yasasının gizliliğe ilişkin bir maddesini okudu.

Ombudsmanın aldığı bilgiyi gizli tutmasının yasa ile belirlendiğini söyleyen Çakıcı, süreçler bittikten sonra açıklayabileceğini belirtti.