Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, önü açık müzakere süreçlerinin sağlıklı bir yaklaşım olmadığını ifade etti.

Ertuğruloğlu bugün TC Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Sinirlioğlu ve beraberindeki heyete, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da eşlik etti. Kabulde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin de hazır bulundu.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, kabulde yaptığı konuşmada, müzakerelerin devam ettiği bu süreçte anavatan ile yavru vatanın ortak ulusal davanın savunulması yönünde istişare etmesi kadar doğal bir şey olmadığını dile getirdi.

Müzakere sürecinin neredeyse 50 yıldır sürdüğünü dile getiren Ertuğruloğlu, Kıbrıslı Türklerin maruz kaldığı muameleyi hak etmediğini söyledi.

“Önü açık müzakere süreçlerinin sağlıklı bir yaklaşım olmadığına inanıyorum” diye konuşan Ertuğruloğlu, “2016 yılında ya mevcut müzakere süreciyle yeni bir ortaklık gündeme gelir ya da gelmeyeceği kesin olarak ortaya çıkar bizler de ne yapacağımızı biliriz” dedi.

1462456654.jpg

SİNİRLİOĞLU: “DURUM TESPİTİ ORTAK SORUMLULUĞUMUZ”

TC Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ise konuşmasında, müzakerelerin içinde bulunduğu aşamayla ilgili karşılıklı durum tespiti yapmanın ortak sorumlulukları olduğunu belirtti.

Hem müzakere sürecini görüşmek, hem de yeni hükümeti tebrik etmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyleyen Sinirlioğlu KKTC’de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu anlattı.

1462456652.jpg