Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, yarından itibaren Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da temaslarda bulunacak.

BRT Ana Haber bültenine dün akşam telefonla bağlanarak New York temaslarını değerlendiren Ertuğruloğlu, bugünden itibaren Washington’da çok yoğun bir programı olduğunu söyledi.

Tahsin Ertuğruloğlu, Washington’da ABD Senatosu’nun ve Kongresi’nin üyeleriyle görüşeceğini kaydetti.

Ertuğruloğlu, Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da çeşitli düşünce kuruluşları ve basın kuruluşlarıyla da bir araya geleceğini anlattı.

Ertuğruloğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Yıllık Olağan Dışişleri Bakanları Koordinasyon Toplantısı ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda katılarak birer konuşma yapmıştı.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında, 2016 yılı sonunda bir çözüme ulaşılsa da ulaşılamasa da Kıbrıs Türk halkının, her iki senaryoya da hazırlıklı olması gerektiğini vurgulamış, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı toplantısında daizolasyonların kaldırılması çağrısında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, New York’ta ayrıca Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüş ve çeşitli ikili temaslar gerçekleştirmişti.

Ertuğruloğlu, temaslarını tamamlamasının ardından 30 Eylül’de KKTC’ye dönecek.