Ceren Özbil

ADAYLIK İÇİN SON 4 GÜN: TDP’nin 20 Aralık’ta yapılacak olan kurultayında genel başkan adaylığına başvuru için 4 gün kaldı. Başka bir adayın başvuruda bulunmaması halinde Genel Başkanlık için Cemal Özyiğit ve Gazimağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları yarışacak

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’nin 5. Olağan Kurultayı 20 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek. Kurultayda TDP Genel başkanı ve parti meclisi üyeleri belirlenecek. Şu ana kadar TDP gelen başkanlığı için şu anki. Başvuru süresi ile 13 Aralık’a kadar devam ediyor. TDP Genel Başkanını ve parti meclisi üyelerini üyeler seçecek.
Havadis’e konuşan TDP Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, TDP’nin TKP’den gelen üyelik sistemini sürdüğünü ve TDP kuruldu kurulalı Genel Başkan ve Parti Meclisi’ni, üyelerin seçtiğini hatırlattı. Hüdaoğlu diğer kurultaylarda olduğu gibi bu kurultayda da TDP genel başkanı ve parti meclisi üyelerinin üyeler tarafından belirleneceğini anlattı.

İlk adım Gençlik Örgütü’nden

Kısa süre önce tüzük değişikliğine giden TDP’de, tüzük kurultayında eş başkanlık sistemine geçilmesi hedeflendiği açıklanmıştı. Bu doğrultu da ilk adım gençlik örgütünde atıldı. TDP’nin kısa süre önce gerçekleşen gençlik örgütü seçimiyle örgüt eş başkanlığına Nalan Sümer ve Atik Kaya getirildi.

TDP Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu hedefin parti genel başkanlığında da eş başkanlık sistemine geçmek olduğunu açıkladı. Hüdaoğlu ancak 20 Aralık’ta gerçekleşecek kurultayda tek bir başkan seçileceğini, hedefin ise 20 Aralık’ta gerçekleşecek kurultayın ardında gerçekleşecek kurultayda bu sisteme geçmek olduğunu anlattı.

İlçeler tamam…
Toplumcu Demokrasi Partisi’nin Lefkoşa, Mağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele İlçe Başkanları ve yönetim kurulu belirlendi. Bu doğrultuda Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci,  Mağusa İlçe Başkanı,  Mustafa Emiroğluları, Girne İlçe Başkanı Zeki Çeler, Güzelyurt İlçe Başkanı Kamil Gilanlıoğulları ve İskele İlçe Başkanı Kemal Yıldız oldu. 


Örgütlerin listesi ise şöyle:
TDP Gençlik Örgütü
Eş Başkanlar: Nalan Ersümer -- Atik Kaya
Yönetim Kurulu:  Armağan Aktan, Hande Servet Çiçek, Cemaliye Ekinci, Yusuf Osman, Şerife İncirlili, Halit Kavçın, Redif Ekinci.

Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu
Lefkoşa İlçe Başkanı: Özmen Birinci
Yönetim Kurulu: Evrim Hınçal, Çelen Çağansoy, Ali Vehid, Elif Gürcan, Evren Emre Dinçoğlu, Ayla Yıldırım, Nesip Nalcıoğlu, Taner Koççat, Hakkı Gürcan.

Mağusa İlçe Yönetim Kurulu
Mağusa İlçe Başkanı: Mustafa Emiroğluları
Yönetim Kurulu: Aysun Gümüş, Doğay Çakıcı, Ece Balcı, Aylin Kılgın, İmren Seyis, Cafer Koçak, Mehmet Özbilen, Ersin Avcı, Umut Kadı. 

Girne İlçe Yönetim Kurulu
Girne İlçe Başkanı: Zeki Çeler
Yönetim Kurulu: Turgut Uluhan, Tuğçe Kortan, Rahme Emin, Arzu Çaydamlı, Duygu Otçuoğlu, Akın Akı, Cavit Dereli, Pertev Karagil, Cemal Akşid Yemenici.

Güzelyurt İlçe Yönetim Kurulu
Güzelyurt İlçe Başkanı: Kamil Gilanlıoğulları 
Yönetim Kurulu: Cem Kızılgök, Şerife Karadağlı, Cavit Sekmen, Gülnür Özsaygın, Cemal Darbaz, Ali Üncü, Adnan İşbilir, Özkan Tıknaz, Eşmen Hoşkara.

İskele İlçe Yönetim Kurulu
İskele İlçe Başkanı Kemal Yıldız
Yönetim Kurulu: Hüseyin Beyaz, Emine Aksoykan Ceylan, Mustafa Öztürk, Cemaliye Soğancı, Hüseyin Can, Ayşe Gülyaz, Osman İlkhan, Naim Zorali, Şenol Karakaş.