Devrim Demir

Çatalköy’de önceki gün meydana gelen ev açma suçu ile ilgili tutuklanan Olena Kasapoğlu aleyhine başlatılan soruşturma tamamlandı. Boşanmak üzere olduğu eşinin evine gündüz vakti girerek bakıcının ziynet eşyaları ve kol saatlerini çalmak suçundan tutuklanan Kasapoğlu, teminat talebiyle dün yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları zanlı Olena Kasapoğlu’nun ileride davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 20 Bin TL kefalet senedi ile serbest bırakılmasına emir verdi.

İleride yargılanacak

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Yalgı Döşenci mahkemede verdiği ifadede zanlı Olena Kasapoğlu’nun “İkametgâhtan sirkat” suçlaması ile gözaltına alındığını anlattı.

Yalgı Döşenci, zanlının eşi Bekir Kasapoğlu’nun evinde bakıcı olarak bulunan Filipin uyruklu Ma Anne Brin’in yatak odasında muhafaza ettiği toplam 16 Bin 200 TL değerinde 1 adet altın kolye, 2 adet altın bilezik, 1 adet dior marka bayan kol saati ve 1adet charpran marka bayan kol saatini çaldığını belirtti.

Polis memuru Yalgı Döşenci, zanlı Olena Kasapoğlu aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığına dikkati çekerek, ileride yargılanıncaya kadar mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu.