Gündem Kıbrıs Özel - Mehmet Aktunalar

Henüz daha 2,5 yaşında dehşet verici bir kaza sonucunda hayatını kaybeden Doğa Çiçek'in ölümüyle tüm ülkeyi derinden etkileyen ve isyan ettiren olayın ardındaki sis perdesi birer birer aralanıyor.

Gündem Kıbrıs'ın gündeme taşıdığı söz konusu elim kazanın gerçekleştiği noktadaki yol güvenliğinin olmayışı haberinin yankıları sürerken, tüm ülkenin isyan ettiği zaafiyet yeni tartışmaları da beraberinde getirmeye başladı.

Konuyla ilgili olarak kazanın hemen ardından Gündem Kıbrıs'ın ulaştığı söz konusu kavşaktaki sitenin inşasını yapan Umay Construction Direktörü Hüseyin Umay'ın 2013 yılından beridir yetkilileri uyarmasının yankıları sürerken, yol üzerindeki güvensizliğin kimler tarafından umursanmadığı da iyiden iyiye merak konusu olmaya başladı.

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ SORUMLU ULAŞTIRMA BAKANLIĞI DEDİ

Gündem Kıbrıs'ın haberi üzerine duyarlılık göstererek haber merkezimize ulaşan Gazimağusa Belediyesi yetkilieri Umay Construction tarafından yapılan dilekçelerin dikkate alındığını ve KKTC Ulaştırma Bakanlığı'na belediye aracılığı ile iki kez dilekçe yapıldığını söyledi.

Bilindiği üzere Umay Construction Derin Evler Sitesi'ndeki kavşağın tehlike arz ettiğini Gazimağusa Belediyesi, Gazimağusa Karayolları Dairesi, Gazimağusa Şehir Planlama Dairesi ve Gazimağusa Kaymakamlığı'na 2013 yılında dilekçeyle bildirmişti. Konuyla ilgili olarak Gündem Kıbrıs'ın ulaştığı Gazimağusa Belediyesi tarafından hazırlanan belgelerde 2014 ve 2015 yılları içerisinde iki kez Ulaştırma Bakanlığı'na bilgi verildiği görülüyor. Yine belediye yetkililerinden elde edilen bilgilere göre Gazimağusa Belediyesi tarafından yapılan dilekçelere Ulaştırma Bakanlığı herhangi bir cevap vermemiş.

Belediye yetkilileri yaşanan vahim olayla ilgili olarak kendilerinin de büyük üzüntü yaşadığını dile getirirken, Ulaştırma Bakanlığı'nın konuyla ilgili olarak ne cevap vereceğini kendilerinin de merakla beklediklerini dile getirdiler.

İŞTE BELEDİYE TARAFINDAN ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NA GÖNDERİLEN O DİLEKÇELER:

img_5084.jpg

img_5083.jpg

OLAYLA İLGİLİ İLK HABER:

142260.jpg