Esentepe Belediyesi çalışanları, 3 aydır maaş alamama gerekçesiyle yarın uyarı grevine gidiyor.

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Ulus Arpalıklı, konuyla ilgili açıklamasında, uyarı grevi nedeniyle yarın saat 10.00’da belediyenin önünde basın açıklaması yapılacağını belirti.

Arpalıklı, “BES, Esentepe Belediyesi sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulana ve çalışanlar maaşlarını alıncaya dek eylem ve süresiz grev dahil her türlü yasal hakkını kullanmaktan kaçınmayacak. Usulsüzlüklerin ve iş bilmezliklerin cezası belediye çalışanlarına ödettirilemez” ifadesine yer verdi.

Çalışanlarların neden maaş alamadığını ve BES’in bununla ilgili eylem planı konusunda yazılı bir açıklama yapan Arpalıklı,  “Çalışanlar maaş alamıyor çünkü belediyenin devlet katkı payına elektrik borcundan dolayı el konuldu” dedi.

Arpalıklı, “Belediyelerin devlet gelirlerinden ayrılan paylarıyla, Kamu Alacaklarının Tahsili Usulü Yasası uyarınca gelirlerine ve kamu hizmetine tahsis edilmiş mallarına haciz konamaz. Buna rağmen Kıb-Tek tarafından açılan ara emrinde bu gelirlere el konuldu” ifadesine yer verdi

Mahkemenin bir an önce aldığı bu kararı düzeltmesini isteyen Arpalıklı, yarın Esentepe Belediyesi’nde 1 günlük uyarı grevine gidileceğini, saat 10.00’da belediyenin önünde basın açıklaması yapılacağını belirti.

“GİRNE MAHKEMESİ BAHÇESİNDE DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Ulus Arpalıklı, bu konudaki davanın 28 Nisan Perşembeye ertelendiğini de söyleyerek, “BES yönetimi ve Esentepe Belediyesi çalışanları olarak Perşembe günü Girne mahkemesi bahçesinde davanın takipçisi olacağız” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARI DURUMU DÜZELTMEK İÇİN YASAL YOLLARA BAŞVURMADI”

Ulus Arpalıklı, belediyenin elektrik borcunun belediyeye ait olmayan ve belediye üzerinden usulsüz şekilde yapılmış işler nedeniyle bu boyuta ulaştığını savunarak özetle şunları kaydetti:

“Ne geçmiş belediye başkanı ne de şimdiki başkan bu durumu düzeltmek için yasal yollara başvurmadı, borcu ödemeyi de reddederek Esentepe Belediyesi’ni borç batağına sürükledi. Bu yapılan usulsüzlük ve iş bilmezliklerin cezası belediye çalışanlarına ödettirilemez.

Bakanlar Kurulu, Esentepe Belediyesi’ne ait Savyon Village villalarının Esentepe Belediyesi adına elektrik sayacının durdurulmasına ve 4 Haziran 2014’ten itibaren Rescon Management Ltd. adına yeni  bir sayaç bağlanmasına karar verdi. Bakanlar Kurulu’nda Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’nın Kıb-Tek, Esentepe Belediyesi ve Rescon Management Ltd ile yapılacak anlaşmalarda yetkili kılınması da karara bağlandı. İlgili bakanlığı derhal göreve davet ediyoruz.”