BES Başkanı Ulus Arpalıklı, Esentepe Belediyesi çalışanlarının 3 aydır maaş alamadığını belirterek, belediyede bugün tüm personelin katılımıyla uyarı grevine gittiklerini kaydetti.

Arpalıklı, sendika olarak; Esentepe Belediyesi’nin sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulana ve çalışanlar maaşlarını alıncaya dek eylem ve süresiz grev dahil her türlü yasal hakkı kullanmaktan kaçınmayacaklarını belirtti.

“Usulsüzlüklerin ve iş bilmezliklerin cezası belediye çalışanlarına ödettirilemez” ifadesini kullanan Arpalıklı, çalışanların maaş alamama sebebinin; “belediyenin devlet katkı payına elektrik borcundan dolayı el konulması” olduğunu kaydetti.

Arpalıklı, “Belediyelerin devlet gelirlerinden ayrılan paylarıyla, Kamu Alacaklarının Tahsili Usulü Yasası uyarınca gelirlerine ve kamu hizmetine tahsis edilmiş mallarına haciz konamaz. Buna rağmen Kıb-Tek tarafından açılan ara emrinde bu gelirlere el konuldu” dedi.

Mahkemenin bir an önce aldığı bu kararı düzeltmesini isteyen Arpalıklı, bu konudaki davanın yarın süreceğini ifade etti ve sendika ile çalışanların davanın takipçisi olacağını kaydetti.

Ulus Arpalıklı, belediyenin elektrik borcunun belediyeye ait olmayan ve belediye üzerinden usulsüz şekilde yapılmış işler nedeniyle bu boyuta ulaştığını savunarak, “Ne geçmiş belediye başkanı ne de şimdiki başkan bu durumu düzeltmek için yasal yollara başvurmadı, borcu ödemeyi de reddederek Esentepe Belediyesi’ni borç batağına sürükledi” ifadelerini kullandı.

Arpalıklı, “Bu yapılan usulsüzlük ve iş bilmezliklerin cezası belediye çalışanlarına ödettirilemez” dedi.

1461740470.jpg