Konuyla ilgili olarak Esentepe Doğa İnisiyatifi adına BRT’ye açıklama yapan Yakup Genç, Perşembe günü göletin kurumak üzere olduğunu ve binlerce balığın son kalan sazlık su birikintilerinde yaşam mücadelesi verdiğini gözlemlediklerini anlattı.

Aynı gün ikindi itibarıyla bazı sivil toplum örgütleri ve doğa gönüllülerinin yardımları ile kurtarılan balıkları yakında bulunan havuz ve sulama tesislerine taşıdıklarını kaydeden Genç, duyarlı vatandaşların yardımını beklediklerini söyledi.

Sazan balıklarını kurtarma çalışmalarının hala sürdüğünü kaydeden Genç, katkı koymak isteyenlerin gölete büyük su bidonları ve konteynerlerle gelmesini istedi.

Genç, hükümete de çağrıda bulunarak, ilgili dairelerin kendileri ile temasa geçerek, mücadelelerine katkı koymalarını beklediklerini belirtti.

Genç, “Su İşleri Dairesi veya Tarım Dairesi, ilgili olan hangi birimse bizimle temasa geçerek, devlet olarak katkılarını bekliyoruz. Şu ana kadar durumu yetkililere aktarma imkanımız olmadı, sadece basın yoluyla sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bireysel çabalarımız sürüyor” dedi.