Sönmezliler Ocağı, Ankara ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen bombalı terör saldırılarını şiddetle kınadı ve “Her nereden gelirse gelsin, terörün her türlüsünü lanetliyoruz” dedi.

Sönmezliler Ocağı yönetim kurulu adına yayınladığı bildiride başkan Erden Esenyel, şunları kaydetti:

“Son Ankara'da ve Diyarbakır'da meydana gelen terör olayları, Türk milletinin bölünmez bir parçası olarak Kıbrıs Türk halkını da derinden üzmüş, yüreğimizi dağlamıştır.

Et-tırnak misali Kıbrıs Türkü, Anavatan Türkiye ile sevinçte ve kederde aynı duyguları paylaşmaktadır. Suriye'deki iç savaş nedeniyle bazı dış güçlerin de Türkiye üzerinde oynamak istedikleri oyunların farkındayız. Türkiye, dünyada terörden en fazla mağdur olan ülke olarak, eninde sonunda terör belasının üstesinden gelecektir ve bu güce de muktedirdir.

Suriye'deki iç savaştan kaçanların iki buçuk milyonuna yakın insanı bağrına basan, onları barındıran ve her türlü ihtiyaçlarını gideren Anavatan Türkiye'nin bu insanı jesti, başta Almanya olmak üzere; Batılı ülkelerin bilincindedir ve takdirle karşılanmaktadır.

Böyle olmasına rağmen, Türkiye'yi içten çökertmek amacına yönelik terör eylemlerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti önemli mesafeler almıştır. Amaç; hiçbir ayırım gözetmeden insanların huzur ve güven içinde yaşamasıdır.

Bu amaç doğrultusunda kararlı adımlar atılırken, bundan gocunanlar ve iç karışıklıklarla huzur ve güveni sarsmak isteyenler emellerine asla ulaşamayacaklardır.

Türkiye'de olduğu gibi, Kıbrıs'ta da özellikle böyle dönemlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Zamanında terörü besleyenlerin, gün gele besledikleri terörün olumsuz etkilerini bizzat yaşadıkları tarihte görülmüştür.

Bu vesile ile son terör olaylarında yaşamlarını kaybeden şehitlerimize tanrıdan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Türk ulusunun başı sağ olsun.”