Suna ERDEN 

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gece gündüz çalışarak 36 saat gibi kısa bir sürede 13 Kasım tarihinde Avukat Tekin Söylemez’e ait avukatlık bürosunu kundaklayanları yakaladı. Güvenlik kameralarından eşkâlleri belirlenen zanlılar Murat Ali Yalçınkaya ve Mustafa Türkkal önceki gün gözaltına alındı. Polisteki sorgularında işledikleri suçu kabul eden zanlılar dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlı Yalçınkaya mahkemenin ardından tatbikat için olay yerine götürüldü.Tatbikat esnasında yangından hasar gören ofisi temizleyen Tekin Söylemez’in eşi zanlıya “Neden yaptın diye bağırdı. 

EŞİ İLE KAVGA ETTİ, BÜROYU ATEŞE VERDİ 

Lefkoşa’da Avukat Tekin Söylemez’in Posta Sokak’ta Beliğ Paşa İş Hanı içerisinde bulunan avukatlık bürosu meydana gelen kundaklama olayı polis ekiplerinin başarılı çalışması ile kısa sürede aydınlatıldı. Suçla bağlantılı Murat Ali Yalçınkaya ile Mustafa Türkkal tutuklandı.Zanlı Yalçınkaya’nın eşinin 2012 yılında boşanma davası açtığı, avukatlığını Tekin Söylemez’in yaptığı ancak Yalçınkaya çiftinin daha sonra anlaştıkları ve yeniden bir arada yaşamaya başladıkları belirtildi. Olay gecesi ise Yalçınkaya ile eşinin tartıştığı, tartışmaya eşinin yine ayrılmak istediğini söylemesinin neden olduğu öne sürülürken, tartışmanın ardından evden ayrılan Yalçınkaya’nın arkadaşı Mustafa Türkal’ı telefonla arayarak Tekin Söylemez’in bürosunu kundaklayacağını söylediği iddia edildi. 

KAFASI BOZULUNCA YAKIYOR 

Zanlı Yalçınkaya’nın 2012 yılında boşanma davası sürecinde eşinin yaşadığı evi kundakladığı, olayda sadece evin kapısının yandığı öğrenildi. Öte yandan zanlı Yalçınkaya’nın 2011 yılında ise kavgalı olduğu bir şahsın aracının üzerine benzin dökerek yaktığı bilgisine ulaşıldı. 

ALKOLLÜ OLDUĞUNU SÖYLEDİ 

Kısa sürede tespit edilerek gözaltına alınan zanlı Yalçınkaya’nın polise verdiği ifadede ne yaptığını bilmediğini, alkollü olduğunu, eşi ile de kavga edince böyle bir suç işlediğini söylediği öğrenildi.Gözaltına alınarak haklarında soruşturma başlatılan zanlılar polisteki sorgularının ardından dün tutuklama talebi ile duruşmaya çıkarıldı.Polis, zanlılar Murat Ali Yalçınkaya ve Mustafa Türkkal’ın 13 Kasım saat 23.00 ile 05.00 arasında Lefkoşa’da faaliyet gösteren Tekin Söylemez’e ait hukuk bürosunun arka tarafında bulunan camı kırdıktan sonra içerisine yanıcı madde dökülerek kundaklanması suçundan tutuklandıklarını söyledi. Zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiklerini söyleyen polis, mesele ile ilgili aranan emarelerin olduğunu belirterek zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.Mahkeme, talep edilen sürenin çok olduğuna vurgu yaparak zanlıların 2 gün tutuklu kalmasına karar verdi. 

“NEDEN YAPTIN” 

Kararın ardından zanlı Mustafa Türkal polis hücresine götürülürken zanlı Yalçınkaya tatbikat için olay mahalline götürüldü. Olay yeri inceleme ve polisler eşliğinde zanlı olayı nasıl gerçekleştirdiğini göstererek anlattı. Tatbikat esnasında yangından hasar gören ofisi temizleyen Tekin Söylemez’in eşi zanlıya “Neden yaptın. Sana hep yardım ettik, iyilik yaptık, bize bunu neden yaptın. Ekmek kapımızı neden yaktın” diye bağırdı. Zanlı sorular karşısında suskun kalırken, tatbikatın ardından polis hücresine götürüldü.