Vinç kazasında eşi Metin Yazgan'ı kaybeden Emine Yazgan, "Eşim sanki bir yere gidecek borçlu gibi Mekke'yi kendine vatan yaptı" dedi.

Eşi Metin Yazgan'ı vinç kazasında kaybeden ve Mekke'deki Türk Hastanesinde tedavi gören Emine Yazgan, eşi ile birlikte 9 yıldır hac kurasının çıkmasını beklediklerini anlatarak şöyle konuştu: "Eşim hacca gitmezsen seni umreye götürürüm diye söz veriyordu. Çıkınca hacca geldik. Son olarak kur'aya girmeden bu yıl hac kafilesine dahil olduk." Hayatını kaybeden eşiyle ilgili Yazgan, şunları söyledi: "Bir yere gidecek bir borçlu gibi Mekke'yi kendine vatan yaptı. Hadi Emine acele et diye ikaz ediyordu. Kimliğimi kaybetmiştim. Kendisi Kabe'ye girerken buldu. Hacı çok hassas bir insandı."

ÖLENLERİN YAKINLARI CENAZELERİ ALAMIYOR

Öte yandan Suudi yetkililerin adli inceleme ile alakalı bürokrasileri cenaze sahiplerini üzüyor. Kimliği kesinleşen Ref Tur şirketi ortağı Şükrü Karatepe (61)'nin cenazesini teslim alıp defnetmek için günlerdir uğraşan arkadaşı Murat Yavuzkan, Muaysim morgu yetkilerinin kendilerine eziyet ettiğini söyledi.

"Bir afettir kazadır olabilir" diyen Yavuzkan, ancak Suudi yetkililerin çok yavaş çalıştığını, iki gün sonra ancak cenazeyi teşhis edebildiklerini belirterek "Bizim yetkililer, konsolosluğumuz olayın başından beri ilgileniyor. Dün gece cenazeyi teşhis etmemize rağmen alamıyoruz. Diyanet yetkililerimiz onunla ilgileniyor. Cenazenin defni için Kabe polisinden onay için gönderiyorlar. Kabe'deki yetkilileri tekrar morga geri gönderdi. 1 gündür cenazeyi defnetmek için oyalıyorlar. 23 poşetin içerisinde kimliği belirsiz cesetler var. Biz Türk ölü sayısının 11 olduğunu duyduk. Ancak kimlikleri tespit edilebilen 7 kişi var" dedi.