Çocukluk arkadaşı ile mesajlaşan eşine kızarak, av tüfeği ile sağa, sola ateş açan A.A. 4 yıl sonra yargılandı, 4 ay hapislik aldı

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Alaniçi köyünde 12 Eylül 2011 tarihinde meydana gelen ve köy sakinlerinin korku dolu dakikalar yaşamasına neden olan olayın kararı dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı.

Alaniçi köyünde 4 yıl önce meydana gelen olayda, sanık A.A. , eşinin, çocukluk arkadaşı olan polis memuru Alper Yüceer ile telefonda mesajlaştığını, eşinin telefonunu gizlice incelediğinde farketti ve eşinden izahat istedi. Eşi ile tartışmaya başlayan A.A. alkolünde etkisi ile yatak odasından aldığı av tüfeğiyle önce ev içerisinde tavana doğru bir el ateş etti, daha sonra ise Alper Yüceer’in evinin önüne giderek gelişi güzel ateş ederek, Yüceer’in evini kasti  hasara uğrattı.

Kendisini uyaranın da evine ateş etti

Motoru ile Alper Yüceer’in bahçesine girerek mülke tecavüz suçunu da işleyen sanık, daha sonra kendisini “Sakin ol yaptığın nedir” şeklinde uyaran Osman Sirhan’a “Hepinizi vuracağım” diyerek,  Osman Sirhan’ın evinin önünde de havaya ateş ederek Sirhan’ın evinin camının kırılmasına neden oldu.

Abisi sakinleştirdi

Sanık abisi tarafından sakinleştirilerek polise teslim edilmiş ve yapılan kontrolde kanında 133 promil alkol olduğu tespit edilmişti.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, konu suçların 7 yıla kadar hapislik öngörecek derecede vahim ve ciddi suçlar olduğunu söyledi. Hiç kimsenin yasaları hiçe sayarcasına kanunsuz ateşli silah taşımaya, mülke tecavüz suçu işlemeye, meskun mahalde ateş açmaya hakkı olmadığını vurgulayan Güzeler, toplum içerisinde ciddi bir rahatsızlık oluşmasına neden olan bu tür suçlara mahkemelerin hoşgörü ile yaklaşmasının mümkün olamayacağının altını çizdi. 

Yeni bebek kurtardı

Sanığın olaydan sonra çocukluk arkadaşı olan müşteki ile barışmasını ve müştekinin sanığı affetmesini, 35 yaşında evli ve 3 çocuk babası olmasını, eşinin çalışmamasını, olayın ardından 4 yıl gibi bir süre geçmesi ve bundan ötürü sanığın yeni bir hayat kurmasını ve yeni bir bebek beklemesini sanığın lehine hafifletici nedenler olarak göz önünde bulundurduklarını söyleyen Güzeler, amme menfaati gereği hapislik cezası vermeyi uygun gördükleri sanığa kısa süreli  bir hapislik cezası takdir etmeyi uygun ve adil bulduklarını belirtti. Güzeler, sanık A.A.’yı 4 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.