Evrim Kamalı

Lefkoşa’da Nisan 2011 yılında karısı Şükran Sadrazam’ı zehirleyerek öldürdüğü gerekçesi ile tutuklanan ve Ağır Ceza mahkemesinde yargılanması başlayan sanık Çetin Sadrazam’ın tutuklanmasının ardından vermiş olduğu gönüllü ifadesinin mahkemeye sunulmaya çalışılmasına itiraz etmesi üzerine yapılan itiraz üzerine açılan duruşma içinde duruşmanın dün kararı okundu.

İTİRAZI ONAY GÖRMEDİ

Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi heyeti Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada mahkeme önce duruşma içindeki duruşmanın kararını açıkladı. Sanığın gönüllü olmadığı işkence ve baskı sonucunda alındığını iddia ettiği ifadesi, yapılan duruşma sonucunda mahkeme sanığın itiraz ettiği ifadesinin gönüllü olarak alındığına kanaat getirerek doğru olduğunu kabul etmesi üzerine mahkemede okundu.

OLAYIN DETAYLARINI AKTARDI

Meselenin tahkikat memuru olan Lefkoşa Adli Şube Amiri Başmüfettiş Aslan Coşkun sanıktan almış olduğu Aslan Bey size tüm olanları anlatmak istiyorum diye başlayan gönüllü ifadesinde sanık olayı anlattı. İfade özetle şöyle devam etti. “Karım beni aldatıyordu, öğrencileri ile birlikte oluyordu. Hatta çocuklarımız bile benden değil onların başkasından olduğunu düşünüyorum. Onu Rum tarafında çocuklarla kaçırdım orada yaşıyorduk ancak orada yapamadı ve tekrar kuzeye kaçtı.  Kısacası bana karılık yapmadı. Bende kuzeye kaçak gelerek onu öldürmek için plan yaptım. Evinin nerde olduğunu öğrenmek için önce onunla kalan çocuğumuz Baranı yanıma çağırdım ona annen nerde kalıyor diye sordum bana söylemedi bende onu eve gönderdim arkasından bir arkadaşıma takip ettirerek evini öğrendim daha sonra birkaç kez eve gittim orda kalmama izin vermedi.

Öldürmek için onu zehirleyerek öldürmenin uygun olacağını düşündüm, Rum tarafındaki komşuma oğlumu göndererek ondan zehir almasını istedim oda oğluma yaşı küçük diye vermedi daha sonra ben gittim ve fareleri zehirleyeceğimi söyleyerek istedim verdi. Daha sonra oğlumu Şükran’ın evine götürdüm oğlumla gittiğim için beni de eve aldı akşam geç olunca oğlum yatmaya gitti bizde konuşuyorduk saat geç olmuştu saat 4 raddelerinde telefonu çaldı hemen kapattı, kim aradı diye sordum bana kızdı daha sonra başım ağrıyor dedi halsizdi bende ona sana panadol’u hapı ezip sütle karıştırayım iç bişeyin kalmaz dedim ve panadol hapı ezdim bardağa koydum içerisine zehri de karıştırdım, içerisine süt dökerek verdim oda hepsini içti daha sonra ağzından köpükler gelmeye başladı yere düştü. İçerde uyuyan oğlum uyanmasın diye başına yastık bastırdım öldükten sonra telefonlarını da aldım. Sabah olmasını bekledim oğlumu uyandırıp gidelim dedim annesini sordu, o işi vardı kaçtı dedim. Daha sonra oğlumu alıp Rum tarafına kaçtım. Rum tarafına kaçınca olayın üstünden üç sene geçince yakalanmam arık diyerek çocuklarımı da alıp İngiltere’ye kaçmak için Akıncılardan geçmeye çalıştığım esnada ben tespit edip tutukladınız diye ifadesine son verdi.

Sanığın ifadesinin okunmasının ardından tahkikat memuru mahkemeye soruşturma ile ilgili yapmış olduğu soruşturma, toplamış olduğu ifadeler ve emareleri mahkemeye sundu.  Sunulan emare ve raporların ardından mahkeme tahkikat memuru tanık Başmüfettiş Aslan Çokun’un şahadetine kaldığı yerden devam etmek için duruşmayı 5 Şubat 2015 yani bugüne duruşma günü olarak tayin etti.