Alayköy’de aynı evde yaşadığı eşinin akrabası İranlı bir kadını cinsel olarak taciz ettikten sonra yumruk atarak ciddi şekilde darp eden Veysel Akpınar tutuklandı, ardından teminatla serbest bırakıldı

Evrim KAMALI

Alayköy’de beraber yaşadıkları eşinin yeğeni İran uyruklu S.K isimli kadını önce cinsel olarak taciz ettiği, ardından yumruk atarak ciddi şekilde darp ettiği öne sürülen Veysel Akpınar tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Alayköy Polis Karakolu’nda görevli polis memuru, 20 Haziran tarihinde zanlının aynı evde yaşadığı eşinin akrabası İran uyruklu isminin baş harfleri S.K’yi cinsel olarak taciz ettikten sonra yumruk atarak ciddi şekilde darp ettiğini söyledi. S.K’nin 20 Haziran tarihinde polise şikâyetçi olduğunu ancak şikâyetini geri çekmesi nedeni ile zanlıya dava okunduğunu belirten polis, S.K’nin dün sabah avukatı ile birlikte yeniden polise gelerek şikâyetçi olmaya devam ettiğini, bunun üzerine zanlının tutuklandığını söyledi. Polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı cinsel taciz suçlamasını kabul etmediğini belirtti.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması ve 20 bin TL kefalet senedi imzalanması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.