Gönyeli’de 7 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen olayda eşinin şiddetinden kaçarken balkondan düşerek ağır yaralanan ve üç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitiren Nilgün Urhan’ın ölümüyle ilgili dava dün sonuçlandı.

KAMALI HABER

 Eşinin ölümüne neden olduğu gerekçesi ile Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Serdal Urhan, “adam öldürme” suçundan hüküm giydi. Kararda, Nilgün Urhan’ın balkona çıkıp, yan komşusunun balkona geçmeye çalışırken düşmesindeki tek etkenin sanığın uyguladığı şiddet olduğu belirtildi. Sanık hakkındaki karar Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın baktığı davada açıklandı.

Adam öldürmeden suçlu bulundu

Mahkûmiyet kararında 7 Ağustos akşamında sanığın kıskançlık nedeni ile sinirlendiği, eşinin telefonunu duvara atarak kırdığı, eşi Nilgün Urhan’ı ciddi şekilde darp ettiği belirtildi. Kararda, Nilgün Urhan’ın bir fırsatını bulup balkona çıktığı, kapıyı kapattığı, sanığın tahta sandalyeyi yemek masasına vurup kırdıktan sonra kalan kısmı ile balkon kapısının camını kırdığı kaydedildi. Sanık hakkındaki kararı okuyan Başkan Ömer Güran, NilgunUrhan’ın şiddet gördüğü için kendisinin emniyete almak için balkona çıktığını ifade etti. Güran, “Sanığın kanunsuz eylemleri olmasaydı ölüm olmayacaktı. Sanık daha önce de eşine karşı şiddet tehdidi fiilinde bulundu” açıklamasını yaptı. Güran, sanığın şiddet eylemi ile ölüme katkı koyduğunu belirterek, sanığın “adam öldürme” suçundan suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı.

Gözyaşlarını tutamadı

Güran, sanık hakkında ceza takdir ederken Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin 2011 yılında mecliste kabul edilerek yürürlüğe girmesini dikkate aldıklarını, kadına yönelik şiddet meselesinin önemli bir konu olduğunu ve ceza verirken bunun da göz önünde bulundurulduğunu söyledi. Sanığın 5 aydır tutuklu yargılanmak üzere cezaevinde olduğunu,4 ve 6 yaşlarında iki çocuk sahibi bir kişi olduğunu kaydeden Güran, ayrıca sanığın yargılandığı ilk günden karar gününe kadar pişman ve üzgün olduğuna dair gözlemde bulunduklarını, bu hususların sanık lehine değerlendirmiş bile olsalar işlenen suçun ağırlığını ortadan kaldırmayacağını belirtti. Sanığın suçu işlemesinin tek nedeninin kıskançlık olduğunu kaydeden Güran, sanığın tüm davalardan suçu bulup mahkum ettiklerini ve 10 yıl süre ile hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Duruşma esnasında gözyaşı döken sanık kararın ardından da gözyaşlarına hakim olamadı.