Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Esetçe beldesinde, 15 yaşındaki genç, aralarında husumet bulunan bir kişiyi, evinin önünde eşinin ve çocuğun gözü önünde tüfekle vurarak öldürdü.

Edinilen bilgiye göre, Esetçe beldesinde meydana gelen olayda, gece geç saatlere kadar arkadaşlarıyla belde içerisindeki bir lokantada oturan Yalçın Taş (40), kendisine ait motosikletiyle evine gitmek üzere buradan ayrıldı. Bu sırada eşinin verdiği siparişleri marketten alan Taş, malzemeleri eşi ve kızına teslim etti. Marketten almayı unuttuğu bir şeyi almak üzere evden çıkan Yalçın Taş, tekrar motosikletine binmek istedi.

EŞİNİN VE ÇOCUĞUNUN GÖZÜ ÖNÜNDE VURULDU

Bu sırada bir motosikletle yaklaşan Ş.Ç. (15) ile kimliği tespit edilemeyen bir kişi tarafından Taş'a pompalı tüfekle 3 el ateş açıldı. Başına aldığı kurşun darbeleriyle yere yığılan Taş, olay yerinde feci şekilde can verdi. Taş'a silahlı saldırıda bulunan motosikletteki Ş.Ç. ve beraberindeki bir kişi de olayın hemen ardından kayıplara karıştı. Olaya şahit olan Taş'ın eşi ve kızı ise şoka girdi. Çevredeki vatandaşların olayı haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri ve ambulans çağrıldı. Yapılan incelemede Yalçın Taş'ın hayatını kaybettiği tespit edildi.

Olayda hayatını kaybeden Yalçın Taş'ın cenazesi, olay yerine gelen Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından İpsala Devlet Hastanesi'ne morguna kaldırıldı.

KEŞAN'DA YAKALANDI

Olayın ardından kayıplara karışan Ş.Ç. ise jandarma ekiplerinin uzun süren aramasının ardından Edirne'nin Keşan ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Yakalanan Ş.Ç., İpsala Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.

Olayla ilgili bir kişinin daha gözaltına alındığı ancak olaya karışıp karışmadığının araştırıldığı öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.