Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terör örgütü IŞİD'e (DAEŞ) destek verildiği iddialarına Bakanlar Kurulu kararını göstererek cevap verdi.

Twitter hesabından açıklamalar yapan Bozdağ, "Bakanlar Kurulu'nun 30.9.2013 tarih ve 5428 Sayılı Kararı ile DAEŞ terör örgütü ilan edildi. Karar,10 Ekim 2013'te Resmi Gazete'de yayımlandı" dedi. DAEŞ'in Bakanlar Kurulu kararının 21. "Al-Qaida In Iraq" başlığı altında (u) maddesinde "Islamic State in Iraq and levant" olarak yer aldığını ve terör örgütü ilan edildiğini vurgulayan Bozdağ, "Türkiye'nin DAEŞ'i desteklediği iftirasını yayanlar, DAEŞ'i terör örgütü listesine alan Bakanlar Kurulu kararını ve tarihini verince İftiralarına devam etmek ve iftiraya inananları artırmak için şimdi de "Bakanlar Kurulu Kararını inceledik, DAEŞ yok', iftirasını yayıyorlar. Lütfen Bakanlar Kurulu.kararını dikkatle inceleyelim ki kendi ülkeleri aleyhine çalışan gerçek müfterileri/bu iftirayı yayanları daha iyi tanıyalım" ifadelerini kullandı.

"DAEŞ DE PKK DA TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

DAEŞ'in de PKK'nın terör örgütü olduğunu kaydeden Eski Adalet bakanı Bekir Bozdağ, "DAEŞ'liler de PKK'lılar da elleri kanlı/vahşi katillerdir. Biri dini, diğeri ırkı kullanıyor. DAEŞ ile PKK terör örgütleri/eylemleri,Türkiye'ye zarar veriyor.Türkiye üzerinde hesabı olan dış/karanlık güçlerin amacına hizmet ediyor. DAEŞ de PKK da aynı patronlara hizmet ediyor. DAEŞ vePKK'nın yularlarını tutanlar herkesin malumu. Birini diğerine tercih etmek ahmaklıktır" dedi.