Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, çözüm süreci ve AK Parti'nin üç dönem kuralına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kardelen TV'deki Deniz Gez'in moderatörlüğünü yaptığı Farklı Bakış programında İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez'in sorularını cevaplandıran Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 7 Haziran sonrasının kaos ortamı olmadığını, belirsizlik ortamının oluştuğunu belirtti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçimler sonrasındaki süreci en iyi şekilde yönettiğini ifade eden Akdağ, "Şükürler olsun Türkiye'de geçici bir hükümet de olsa sayın Başbakan Ahmet Davuoğlu yönetimindeki hükümet son derece başarılı bir tutum sergiledi. Bir taraftan koalisyonla ilgili görüşmeler yaparken, öbür taraftan da ülkenin yönetiminde bir boşluk hissetmedik. Özellikle PKK'nın seçimlerden sonra artan gaddarca ve zalimce saldırılarına karşı hükümetimiz dirayetli bir tutum gösterdi ve göstermeye devam ediyor" diye konuştu.

"SÜRECİN ÇARPICI ÖZELLİĞİ HDP'NİN BASKILARIDIR"

HDP'nin seçim öncesi ve sonrası oluşturduğu tutarsızlığa değinen Recep Akdağ, "Bütün bu sürecin en çarpıcı özelliklerinden birisi HDP'nin PKK ile kol kola girerek seçimlerde vatandaşlarımıza baskı yapmasıdır. Özellikle kırsalda ve şehirlerin bazı bölgelerinde Kürt vatandaşlarımızın göçtükleri semtlerde korkunç bir yapısal şiddet ve baskı ortamı oluşturdular. Aslında çözüm süreci ismi verilen son derece olumlu bir süreci baltaladılar ve istismar ettiler. Bunun tabi sonucu devletimizin gereken tepkiyi vermesiydi. PKK'nın oluşturmaya çalıştığı şiddet sarmalına onların anladığı dilden karşılık verildi. Bu da büyük bir başarıyla gerçekleşti. Bütün bu süreç boyunca kırkın üzerinde şehidimiz oldu. Bir tekinin bile burnunun kanamasına tahammülümüz yok. Zaten çözüm süreci böyle bir durum oluşmasın, mesele silahla çözülmesin diye ortaya konmuş bir süreçtir" dedi.

"BAZI MEDYA KOLLARI DEMİRTAŞ'I "CİCİ ÇOCUK" OLARAK LANSE ETTİ"

7 Haziran seçimleri öncesinde bazı medya kollarının Selahattin Demirtaş'ı seçimler için parlattığını savunan Akdağ, "Seçim öncesinde terör eylemlerine başlasalardı tırnak içerisinde söylüyorum "Aydın Doğan medya grubu ve bazı medya kolları" Selahattin Demirtaş'ı "cici çocuk" olarak lanse edemezlerdi. Çeşitli medya gruplarındaki "cici çocuk" imajını oluşturan medya yazarlarının çoğunda da büyük bir pişmanlık görüyoruz. Suriye'deki durum onlara "Artık bizim zamanımız geldi, Türkiye ile çatışmasızlık ortamı oluşturmamıza gerek yok. Zaten biz çok güçlüyüz. Gerekirse Türkiye Cumhuriyeti'nin sırtını yere getiririz" diyerek aldandılar" şeklinde konuştu.

"SELAHATTİN DEMİRTAŞ'I KURT ADAMA BENZETİYORUM"

Selahattin Demirtaş ile ilgili benzetmede bulunan Akdağ şunları söyledi: "Ben Selahattin Demirtaşı'ı kurt adama benzetiyorum. Yani gündüz normal insanlar gibi hayatını yaşar hatta bağlama bile çalabilir, ama gece dolunay çıktığında bir canavara dönüşür. Maalesef böyle keşke olmasa."

"SORULAR 12 EYLÜL'DE CEVAP BULACAK"

Üç dönem kuralının kaldırılması ihtimali ile ilgili soruya da yanıt veren Akdağ, "AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu 12 Eylül'e kongre kararı aldı. Zaten bu da zamanıydı. Bu üç dönem kuralı ile ilgili sorular o kongrede cevaplarını bulacaktır. Biz de muhtemelen 12 Eylül günü cevap bulacağız. Edindiğimiz müktesebat ve aldığımız siyasi terbiye anlayışı bizim için inandığımız bir alanda hizmeti emreder. Bunun için milletvekili adayı olmaya falan gerek yok. Ben geçen seçim sürecinde aday olan arkadaşlarımla beraber çalıştım ve AK Parti'nin en iyi neticeyi alması için mücadele ettim. Aday olsam da olmasam da bunu yine yapacağım. Bana göre AK Parti, Türk Milleti'ne parya olmakta. Yani birilerinin kulu kölesi olmamakta. Dolayısıyla bu siyasi hareketin benim gönlümde önemli bir yeri var" dedi.