Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan, seçim bölgesinde oy kullandı.

Eşi Zeliha Elvan ile oy kullanacağı sınıfa gelen Elvan, oy kullanabilmek için sıraya girip bir süre bekledi. Oyunu Ankara'da kullanan ve Antalya'ya gelen eşi Zeliha Elvan da, Lütfi Elvan oyunu kullanırken onu yalnız bırakmadı. Elvan, demokrasi vurgusu yaparak her bireyin mutlaka oy kullanması gerektiğini ve seçim sürecinin kardeşçe tamamlanmasını temenni ettiğini söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, Antalya'da sandık başına giderek oyunu kullandı. Muratpaşa ilçesi Ermenek mahallesindeki Levent Aydın Anadolu Lisesine eşi Zeliha Elvan ve Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ile birlikte gelen Lütfi Elvan, okul bahçesinde vatandaşlarla selamlaştı. Sonra oy kullanacağı 2087 numaralı sandık başına gelen Elvan, eşiyle birlikte sıraya girdi. Zeliha Elvan, sabah Ankara'da oyunu kullanmış olmasına rağmen sandık başında da seçim çalışmalarında olduğu gibi eşi Lütfi Elvan'ı yalnız bırakmadı. Sırası gelen Lütfi Elvan, kimliğini sandık görevlilerine vererek oy pusulası ve mührünü alıp kabinde oyunu kullandı.

"SEÇİM SÜRECİ HUZUR VE KARDEŞLİK İÇERİSİNDE DEVAM ETMELİ"

Sarı zarfı sandığa atan Elvan, oyunu kullanmasının ardından yaptığı açıklama da seçim sürecinin kazasız ve sorunsuz geçmesi temennisinde bulundu. Demokrasinin olmazsa olmazının seçim ve sandıklar olduğunu belirten Elvan, şöyle konuştu:

"Milletimiz sandık başında kararını veriyor. Ülkemiz için milletimiz için bu seçim hayırlı uğurlu olsun. Temennim bu seçimde hiçbir şekilde kargaşa, kavga ve yaralanma gibi bir takım hadiselerin olmadan huzur ve kardeşlik içerisinde seçim sürecinin devam etmesidir. Şu ana kadar iyi gitti bundan sonra da umarım iyi devam eder. Demokrasimizin olmazsa olmazı sandıktır. Sandıktan çıkacak sonuca göre milletimiz yoluna devam edecektir. Katılımın yüksek olduğu ifade ediliyor. Her bir vatandaşımızın en temel hakkı olan oy kullanma hakkını mutlaka kullanması gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşımız ülkeyi kimin yöneteceğine karar verecektir. Her birey mutlaka sandığa gidip oy kullanmalıdır."

Bakan Elvan oy kullandığı sıralarda ismi Pembe Aslan olduğu öğrenilen bir kadın, seçmen listesinde sorun yaşadığını öne sürerek Lütfi Elvan ile görüşmek istedi. Sabah saatlerinde okul bahçesinde oy kullanamadığı için görevlilerle tartışan kadının durumundan şüphelenen polis ekipleri kadını alandan uzaklaştırdı.