Ömer Kadiroğlu

Dikmen Belediyesi’ne bağlı Dağyolu köyüne giden eski yol, yıllar önce yeni yolun yapılmasıyla, ilgisiz kaldı. Dikmen Belediyesi tarafından çukurlara yamalar yapıldı, ancak Dağyolu köyünde yaşayan vatandaşlar sıkça kullandıkları bu yolun bozuk olmasından ve yollarda uyarıcı herhangi bir levhanın bulunmamasından dert yandı. Köylüler, söz konusu yolun yenilenmesi için iki dönemdir muhtar olan Mustafa Çavuşoğlu’nun çok çaba sarf ettiğini, ancak hiçbir olumlu sonuç alınamadığını belirttiler. Yolun sıklıkla kullanıldığını ve özellikle bölgeye gelen yabancıların yeni açılan yola gitmeden önce bu yol karşılarına çıktığı için eski yolun kullanıldığını belirten köylüler, söz konusu yolun utanç verici bir durumda olduğunu söylediler. Konuyla ilgili bilgi aldığımız köy muhtarı Mustafa Çavuşoğlu, yolun yapılması için çalmadığı kapının kalmadığını söyledi.   

“AB standartlarına uygun değil”

Dağyolu Köy Muhtarı Mustafa Çavuşoğlu Haberal Kıbrıslı’ya yaptığı açıklamalarında muhtar olarak seçildiğinde, dönemin Ulaştırma Bakanı Ersan Saner’le bu konuyu sıkça görüştüğünü söyledi. Görüşmelerde, Ersan Saner’in, Karayolları’ndan bilgi aldığını, alternatif başka bir yolun olduğunu ve bu yola iyileştirme yapılamayacağının kendisine söylendiğini belirten Çavuşoğlu, bakanlık tarafından mevcut yolun zaten Avrupa Birliği standartlarına uygun olmadığının söylendiğini ekledi.

“Hallederiz” diyorlar ancak faaliyet yok

Öte yandan söz konusu yolun tamiri ve onarımı için çalmadığı kapının kalmadığını ifade eden Çavuşoğlu, yolun yapımının her yıl bütçeye konulduğunu, ancak hiçbir şekilde yapılmadığını kaydetti. Ulaştırma Bakanı’nın değiştiğini ve şimdiki Bakan Hasan Taçoy ile de konuyu görüşeceğini ifade eden Çavuşoğlu, zaman zaman Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun da köye gelerek ziyaretler gerçekleştirdiğini ifade etti. Yaptığı ziyaretler sırasında köylülerin Başbakan’a yolun tamirata ihtiyacı olduğunu sıklıkla bildirdiklerini de ekleyen Çavuşoğlu, köy halkına her seferinde “hallederiz” cevabının verildiğini, ancak hiçbir çalışma yapılmadığını anlattı.