Şehir Plancıları Odası, yaptığı basın açıklamasıyla KKTC'deki kanunsuzluğu ve vurdumduymazlığı bir kez daha gözler önüne serdi.

Tarihi sit alanı içerisinde Salamis Ören Yeri’nde 2013 yılı içerisinde turistlere hizmet vermek amacı ile Müze Dostları Derneği’ne küçük büfenin yasaya aykırı olarak ek kaçak yapılarla büyüdüğü ve bu kaçak yapılara Eski Eserler Dairesi’nin de göz yumduğu ortaya çıktı.

Şehir Plancıları Odası adına Merter Refikoğlu tarafından yapılan açıklamada, "Esas görevi ülkemizdeki tarihi yerleri korumak olan Eski Eserler Dairesi’nin kendisinin bir kurumu gibi çalışan kaçak yapıya göz yumması da düşündürücüdür." dedi.

Merter Refikoğlu şöyle konuştu:

"Tarihi sit alanı içerisinde Salamis Ören Yeri’nde 2013 yılı içerisinde turistlere hizmet vermek amacı ile Müze Dostları Derneği’ne küçük bir büfe izni verilmiştir. Ancak son zamanlarda gözlemlediğimiz büfe yasalara aykırı şekilde büyütülmektedir. Bilindiği üzere sit alanları içerisinde yapılacak olan en küçük değişikliklerde bile gerekli kurumlardan izin almak gerekirken burada ek kaçak yapılar yapılmaktadır.  Müze Dostları Derneği tüzüğü gereği tüm geliri Eski Eserler ve Müzeler Dairesi amaçları doğrultusunda kullanılması gerekmektedir. Esas görevi ülkemizdeki tarihi yerleri korumak olan Eski Eserler Dairesi’nin kendisinin bir kurumu gibi çalışan kaçak yapıya göz yumması da düşündürücüdür. Belediye, Eski Eserler Dairesi ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nu göreve çağırır bir an önce büfenin eski haline getirilmesi, amacı doğrultusunda kullanılması ve kaçakların yıkılmasını istiyoruz."

img_8536.jpg

img_8539.jpg