KTHY-ETİ Çalışanları Komitesi, devlette görevlendirilen eski Kıbrıs Türk Hava Yolları ile ETİ çalışanlarının barem ilerleme ile terfi haklarının engellenmesinden doğan mağduriyetlerinin giderilmesi için ziyaretler başlattı.

KTHY-ETİ Çalışanları Komitesi’nden bir heyet, mağduriyetlerinin giderilmesine destek talep etmek için Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy’u ziyaret etti.

Komite adına Cevdet Akgür görüşmede yaptığı konuşmada, “İşe alınırken bize uygulanan baremin Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğuna inancımız tamdır” dedi.

Kamuda görevlendirilen 237 eski KTHY ve ETİ çalışanının mağduriyetinin giderilmesi için 16 Ekim 2014’te Meclis’te ivediliği alınan intibak yasası olarak da bilinen Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın Meclis’te onaylanması için destek verilmesini istediklerini ifade eden Akgür, “İntibak yasası olarak adlandırılan yasanın bir an önce Meclis’ten geçmesini ve bu güne kadar yaşanan sıkıntıların giderilmesi yönünde sizden destek talep ediyoruz” diye konuştu.

TAÇOY: "MOTİVASYONLARI YOK"

DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy da Özelleştirme Yasası altında kamuda görevlendirilen eski KTHY ve ETİ çalışanlarının mevcut yasal düzenleme altında herhangi bir barem artışı almayacağından, herhangi bir ilerleme kaydedemeyeceğinden ve önlerinin kapalı olmasından dolayı kamuda görevlendirildikleri günden beri “motivasyonlarının” olmadığını belirtti.

Eski KTHY ve ETİ çalışanlarının haklarının kamu çalışanları ile eşdeğer yapılması gerektiğini, bunun da Kamu Reformu Yasa Tasarısı ile mümkün olduğunu vurgulayan Taçoy, “Geçici statüde çalışan personel de dahil olmak üzere, devlette herhangi bir şekilde atık kadro kavramı kalmaması gerekir” dedi.

Eski KTHY ve ETİ çalışanlarının yanında olduğunu belirten Taçoy, “Açılan herhangi bir kadroya başvuru yapabilmeniz, o pozisyonda ilerleme kaydedebilmeniz, devlet kadrolarındaki baremlerle sizin almış olduğunuz baremlerin eşitlenmesi en büyük arzumdur” dedi.

Özelleştirme Yasası’nın, kapatılacak veya özelleştirilecek herhangi bir kurumun çalışanlarının kamuda görevlendirileceğini ve baremlerini belirttiğini, ancak kamuda görevlendirilen söz konusu kişilerin ilerlemelerinin nasıl olacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmadığını kaydeden Taçoy, “Özelleştirmeden gelen kişilere bir devlet memuru gibi davranılmaz” dedi.