Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Özelleştirme Yasası altında kamuda görevlendirilen eski Kıbrıs Türk Hava Yolları ile ETİ Teşebbüsleri Ltd. çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi için var gücüyle çalışacaklarını söyledi.

Özelleştirme Yasası altında kamuda görevlendirilen 433 kişinin maaş ve özlük haklarından kaynaklanan mağduriyetin giderilmesi için çalışma yürüten KTHY-ETİ Çalışanları Komitesi’nden bir heyet bugün TDP Başkanı Cemal Özyiğit’i ziyaret etti.

MERTEKÇİ: “FARKLI DÜZENLEMEYİ KABUL ETMEYİZ”

Heyet adına konuşan Gökmen Mertekçi, söz konusu kesimin mağduriyetinin giderilmesi için maaş intibaklarını düzenleyen ve dört Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler milletvekilinin sunduğunu, Ekim 2014’te ivediliği alınan, Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın geçirilmesini talep etti.

Mertekçi farklı bir düzenlemeyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise KTHY’nin batmasının KKTC’de yönetim erkinin beceriksizliğinin bir göstergesi olduğunu, geçmişte yönetimde yer alan TDP dışındaki üç partinin KTHY’nin batmasında önemli payı bulunduğunu savundu.

“SU KONUSUNDA TÜRKİYELİ YETKİLİLERİN BİZE SÖYLEDİĞİ”

Türkiye’den gelecek suyun yönetimi konusunda da Türkiye yetkililerinin KTHY örneğine işaret ettiğini kaydeden Özyiğit, “Türkiyeli yetkililer bize Kıbrıs Türk Hava Yolları’nda da yönetiminizi gördük diyorlar”  dedi.

Maaş intibaklarını düzenleyen yasa tasarısına Ekim 2014’te ivedilik alınmasına rağmen hayata geçirilememesini eleştiren Özyiğit, “söz konusu dönemde hükümette olup da bugün muhalefette yer alan partiyi” de mağduriyetin giderilmesi için adım atmamakla eleştirdi.

Özyiğit, kamuda görevlendirilen eski KTHY ve ETİ Teşebbüsleri çalışanlarının maaş intibaklarının, söz konusu çalışanların KTHY ve ETİ’de çalıştıkları dönemdeki maaş dengesi gözetilerek yapılması gerektiğini söyledi.

Cemal Özyiğit, “Partimiz, bu konuda bu güne kadar olduğu gibi her türlü desteği vermeye devam edecek, Meclis açılır açılmaz arkadaşlarım bu konuyu kürsüden dile getirip, Meclisin gündemine alınması için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

“KENDİ KURUMLARIMIZA SAHİP ÇIKMA”

TDP olarak Kıbrıslı Türklerin kendi kurumlarına sahip çıkması için çalıştıklarını ifade eden Özyiğit, adada varılacak muhtemel bir çözümde dönüşümlü başkanlığın, Merkez Bankası, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanı’nın Kıbrıslı Türk olmasının öneme değindi. Özyiğit, bir önceki hükümet programında söz konusu unsurlar yer alırken yeni hükümetin programında yer almadığını savundu.

KTHY-ETİ Çalışanları Komitesi, maaş intibaklarını düzenleyen Özelleştirme Yasası’nın 56’ncı maddesinin, intibakların tümünün kamuya giriş maaşlarını düşüren Kamu Görevlilerinin Maaş ve Ödeneklerini Düzenleyen Yasa’ya göre yapıldığından dolayı değiştirilmesini talep ediyor.