Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulundu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, haklarında tutuklama talebi ile yakalama kararı verilmeden önce yurt dışına çıktıkları tespit edilen eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na başvurdu. Adalet Bakanlığı'na yapılan başvuruda, 10 Ağustos 2015 tarihinde eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama talepli yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi. Yakalama kararı çıkarıldığı gün eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Artvin Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a giriş yaptıklarının resmen tespit edildiği hatırlatılan başvuruda, Adalet Bakanlığı'ndan Öz ve Kara'nın iadesi amacıyla haklarında kırmızı bülten çıkarılması için gerekli girişimlerde bulunulması istendi. Hakkında tutuklama talepli yakalama kararı verildikten sonra haber alınamayan eski savcı Mehmet Yüzgeç'in ise yeşil pasaportunun süresinin 2008 yılında dolduğu ve pasaportunu yenilemediği öğrenildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Ağustos tarihinde HSYK'nın kararı doğrultusunda eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklama istemli yakalama kararı çıkarılması talebinde bulunmuştu. Talep dilekçesinde, "Şüphelilerin dosya içerisine yansıyan eylem ve davranışlarından, delilleri yok etme ve gizleme, değiştirme hususunda kuvvetli şüphelerin bulunması nedeniyle şüpheliler hakkında ayrı ayrı tutuklanma amaçlı yakalama emri düzenlenmesine karar verilmesi talep olunur" denilmişti. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi de bu talebi kabul etmişti.