Suna Erden

Girne’de dün akşam saatlerinde yapılan bomba ihbarı panik yarattı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis emniyet şeridini çekerek yolu kapattı. Lefkoşa’dan bomba uzmanlarının olay yerine gelmesi ile patlatılan paketten çöp çıkarken, vatandaşlar ve bölge esnafı rahat bir nefes aldı. Öte yandan olay yerinde toplanan vatandaşlar, “bu ülke ne hale geldi. Eskiden bu tür şeyler hiç yaşanmazdı. Şimdi her gün boma ihbarı yapılıyor” şeklinde serzenişte bulundu. 

PANİK YARATTI 

Girne’de Salih Miroğlu Caddesi üzerindeki Haval Market yakınlarında siyah poşet içerisindeki yol kenarına bırakılan karton kutu çevre sakinlerini paniğe soktu. Paketin bomba olduğundan şüphelenen vatandaşlar saat 18.30 sıralarında polise ihbarda bulundu. Olay yerine giden polis, paketin bulunduğu caddeye emniyet şeridi çekerek araç ve yaya trafiğine kapattı. Çevrede bulunan işyerleri güvenlik gerekçesi ile boşaltıldı. Girne Adli Şube, Cürümleri Önleme Şubesi ve Trafik Şubesi ekipleri olay yerinde güvenlik önlemleri aldıktan sonra Lefkoşa’dan bomba imha uzmanının gelmesi beklendi. Uzman polisin gelmesinin ardından şüpheli paket fünye ile patlatıldı. Patlatılan paketten çöp çıkarken, vatandaşlar ve bölge esnafı rahat nefes aldı. 

VATANDAŞLAR ŞAŞKIN 

Öte yandan bomba ihbarı çevre sakinlerinin hem korku hem de merak duymasına neden oldu. Olay mahallinde toplanan vatandaşların bir kısmı bu ihbarında asılsız olduğunu, son günlerde sürekli bomba ihbarları yapıldığını dile getirirken, bazı vatandaşlar ise “bu ülke ne hale geldi. Eskiden bu tür şeyler hiç yaşanmazdı. Şimdi her gün boma ihbarı yapılıyor” şeklinde serzenişte bulundu.