Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lılarla girdiği çatışmada şehit olan 28 yaşındaki Jandarma Komanda Uzman Çavuş Muhammet Tufan, binlerce kişi tarafından memleketi Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır Valiliği tarafından geçtiğimiz gün akşam saat 21.00'da Lice'de uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından dün sabah saatlerinde PKK'lılarla çatışmaya giren askerlerden 4'ü yaralanmıştı. Askeri helikopterle Dicle Üniversitesi acil servisine kaldırılan yaralı askerlerden Jandarma Komanda Uzman Çavuş Muhammet Tufan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Acı haber, dün akşam askeri erkan tarafından şehidin Çifteler ilçesinin Çiftçi Mahallesi'nde bulunan baba ocağında, baba Celal Tufan ve anne Meryem Tufan'a verilmişti. Bugün de ilk olarak şehidin cenazesi, Çifteler ilçesindeki baba ocağına getirilerek helallik alınmıştı. Daha sonra şehidin cenazesi ikindi namazında Merkez Camii'nin yanında bulunan Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Şehidin buradaki cenaze namazına, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, AK Partili ve Cumhuriyet Halk Partili Eskişehir milletvekilleri, askeri erkan, ilçe halkı ve şehidin yakınları katıldı.

BİNLERCE KİŞİ MEZARLIĞA KADAR EŞLİK ETTİ

Cenaze namazı öncesi şehidin babası Celal Tufan, annesi Meryem Tufan ve şehidin eşi Havva Tufan başsağlığı dileklerini kabul etti. Ayakta durmakta zorlanan acılı aile, zaman zaman gözyaşlarına boğuldu. Tufan ailesini, askeri erkan ve sağlık personelleri telkin etmeye çalışırken, şehidin 2 yaşındaki oğlu Ömer Ali ve 6 yaşındaki kızı Meryem cenaze namazı sonuna kadar her şeyden habersiz annelerinin ve dedelerinin yanında bekledi. Protokol erkanın yanı sıra binerlerce kişinin katılımıyla kılınan cenaze namazı sonrası şehidin naaşı, askerlerin omzunda top arabasına konularak Asri Mezarlığa doğru götürüldü. Mezarlığa kadar eşlik eden binlerce kişi, zaman zaman "Her Türk asker doğar", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Kahrolsun PKK" sloganları atarak son zamanlarda artan terör olaylarına tepki gösterdi.

DAKİKALARCA AĞLAYAN 2 YAŞINDAKİ OĞLU ASKERİN KUCAĞINDA SUSTU

Öte yandan şehidin 2 yaşındaki oğlu Ömer Ali, annesi Havva Tufan'la birlikte şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna dokunduktan bir süre sonra ağlamaya başladı. Aile fertleri tarafından uzun süre sakinleştirilemeyen 2 yaşındaki çocuğu bir süre soran bir subay kucağına aldı. Ömer Ali, subayın kucağına gelir gelmez ise sakinleşti.

Şehit Komando Uzman Çavuş Muhammet Tufan'ın cenazesi, gözyaşları eşliğinde Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

Cenaze töreninde, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına gönderilen çok sayıda çelenk dikkati çekti.

Eskişehir şehidini uğurladı

Eskişehir şehidini uğurladı

Eskişehir şehidini uğurladı

Eskişehir şehidini uğurladı