Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir dernekte kumar oynatıldığı ihbarı üzerine yaptıkları baskında 30 kişiye adli ve idari para cezası uygularken, dernek başkanı ve çalışanı hakkında adli işlem başlattı, kumar oynatılan malzemelere de el koydu.

Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri, İstiklal mahallesinde bulunan bir dernek binasında kumar oynandığına dair ihbar aldı. Durumu değerlendiren ekipler, dernek binasında denetleme çalışmalarına başladı. Yapılan denetlemelerin sonunda dernek binasında tombala kumarı oynandığını tespit etti. Bahse konu mekanın umuma açık iş yeri gibi müşteri kabul ettiğinin de tespitini yapan ekipler, dernek başkanı A.B. ile dernekte çalışan E.D. hakkında "Kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak" suçundan adli işlem başlatıldı.

Dernekte bulunan ve kumar oynadıkları tespit edilen 30 kişi hakkında da idari para cezası uygulandı. Kumarda kullanılan 1 adet tombala makinesi, 1 adet lcd ekran televizyon, 57 adet tombala kağıdı, çok sayıda tombala pulu ve 90 adet beyaz renk top muhafıza altına alındı. Yapılan çalışmalar sonucunda ayrıca, 1 şahsın yoklama kaçağı olduğu tespit edilerek ilgili birime teslim edildiği öğrenildi.

Eskişehir’de ’’tombala’’ baskını