Sılay Taşkan

Dövizin Türk Lirası karşısındaki tırmanışı her alanda kendini histetiriyor. Pazar günleri Başkent Lefkoşa'daki Otobüs Terminali içinde yer alan "Pazar Yeri" esnafı da dövizden nasibini aldı.YeniBakış'a konuşan pazar yeri esnafı dövizdeki önlenemez yükseliş vatandaşı ve dolayısıyla kendilerini çok kötü etkilediğini söyledi.

Esnaf ne dedi ?

Aslan Ali Kurdaş: İşlerim etkilendi

"Benim döviz ile işim olmadığı için özel hayatımı  etkilemez ancak vatandaşın buralara uğramaması işlerimi elbette etkiledi.”

İslim Karakaya: Bizi bitirdi

"Döviz bizi bitirdi herşeyimizi etkiliyor, sadece satışlarımızı değil kiramızı alışverişimizi de çok etkiliyor.”

Mehmet Köse: Kötü oldu

"Allah herkesin yardımcısı olsun diyelim, döviz yükselmesi bizi de vurdu.Bizler için bu kötü bir yükseliş oldu.”

Fatma Taner: Döviz bizi yıprattı

"Bir yerde dur demeleri gerekmektedir bu dövize.Gördüğünüz gibi bugün tezgahının başına  gelmeyen esnaflarımız var. İnsanların borçları var herkesin ev kirası var ve döviz bizi çok yıprattı.”

İzzet İşleyen: Kimse bir şey alamaz oldu

"Ev, araba alacak olan insanları acıyorum bu durumda. Kimse birşey alamaz oldu, herkesin borcu harcı var insanlarımız herşeylerinden kesmek zorunda kalmaya başladı bu da bizi çok etkiliyor, insanlarımız gelmemeye başladı".

Şule İlişen: Vatandaş uğrayamıyor

"Herkes ev aldı, araba aldı herşey döviz üzerinden ve maaşlardan direk olarak taksitler kesilir. Vatandaş da haklı hal böyle olunca buralara uğrayamıyor.”

Zekiye Karmaner: Ciğerimizi yaktı

"Döviz bizim ciğerimizi yaktı.Borçlu olanlar borçlarının derdine düştü. Herkes bu zamanda ev geçindirmeye zorlanırken bir de bu döviz yükseldi.”

Kubilay Karmaner: Allah yardımcımız olsun

"Döviz herkesi etkilediği gibi tabi ki bizi de etkiliyor. Gerek burada satışlarımızda gerekse de normal yaşantımızda herkesinAllah  yardımcısı olsun".

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi