TRAFİK AKSIYOR: Lefkoşa’da Küçük Kaymaklı çemberinde Kayas Construction Ltd.’nin yürüttüğü kanalizasyon çalışması bir haftadır devam ediyor. Çalışmalar nedeni ile aksayan trafik, sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olurken, kalkan toz toprak bölge esnafını olumsuz etkiliyor

Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından Kayas Construction Ltd.’ye ihale edilen Küçük Kaymaklı çemberindeki kanalizasyon çalışması bir haftadır devam ediyor.

Çalışmalar nedeni ile Hamitköy’den Lefkoşa istikametine giden yol trafiğe kapatıldığından sürücüler, tarlalardan geçmek zorunda kalıyor.

Bölgede özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğun olan trafik çalışmalar nedeni ile karmaşık hale geliyor.

Kanalizasyon çalışmaları kapsamında yolun trafiğe kapatılması ve anayolda açılan çukurlardan kalkan toz toprak ise bölgedeki esnafı olumsuz etkiliyor.  

Sürücüler dertli

Bir türlü tamamlanamayan kanalizasyon çalışmaları, sürücüleri canından bezdirdi.
Küçük Kaymaklı bölgesinde anayolun bir haftadır trafiğe kapalı olduğunu söyleyen sürücüler, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istedi.

Çalışmalar nedeni ile tarlalardan geçmek zorunda kaldıklarını belirten sürücüler, araçlarının hasar gördüğünden şikayet etti.

Sürücüler, yetkililere çağrıda bulunarak çalışmalar tamamlandıktan sonra da anayolun tekrardan asfaltlanmasını istedi.

foto-(33)fg87gd8.jpg

Esnaf iş yapamıyor

Küçük Kaymaklı’da kanalizasyon çalışmalarının yakınında faaliyet gösteren işyerleri, maddi manevi etkileniyor. Çalışmalar sebebi ile bir haftadır gün boyunca trafiğe kapatılan anayol buradaki işyerlerine ulaşımı zorlaştırıyor.

Vatandaş yolu uzatmak yerine daha ilerideki benzer işyerlerine giderek alışverişini yapıyor, bölge esnafı maddi kayıp yaşıyor.

Esnaf günde iki kez temizlik yapıyor

Çalışmalar sırasında kalkan toz toprak ise bölgede faaliyet gösteren oto galerilerdeki satışa sunulan araçların kirlenmesine neden oluyor.

Galeri çalışanları her gün bir sabah bir de akşam araçları yıkamak zorunda kalıyor.
Bölgedeki Depreli Mobilya isimli iş yerine ait kapı önünde bulunan koltuk, masa, sandalyeler ise toza toprağa karışıyor.

İşyeri çalışanlarının elinden toz bezi, su hortumu ve süpürge düşmüyor.

foto-(32)fg87gd8.jpg