Kıbrıs Türk  Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO)  ile  Mağusa İnsiyatifi, Gazimağusa-Salamis yolu ve Suriçi’ndeki  işyerlerini ziyaret edrek “DAÜ’de AVM’ye Hayır” sloganı içeren  bildiri dağıtttı.

KTEZO’dan yapılan açıklamaya göre, ziyaretlerde, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) sınırları içerisinde inşaatı devam etmekte olan alışveriş merkezinin faaliyete geçmesiyle esnaf ve bölge insanına etkileri hakkında vatandaş ve esnaf bilgilendirildi.

Bilgilendirme çalışmalarına katılan KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, vatandaş ve esnafın tepkisinin büyük boyutta, öfke derecesinde olduğunu, pek çok işyerinin kapanmakta olduğunu, kampus içerisine yapılan AVM’nin bu süreci hızlandıracağını ve işyeri kapanmalarını artıracağını savundu..

Tulga, AVM’nin açılmasıyla şehir ve üniversite bağının tamamen koparılacağını, bölgede trafik karmaşasının daha da büyüyeceğini, dolayısıyla bölgeyi de öldüreceğini söyledi.

 AVM ile ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini hatırlatan Tulga, bölge sivil toplum örgütleriyle birlikte önümüzdeki günler için eylem hazırlıklarına başladıklarını açıkladı.