Melin Dobran

Başkent Lefkoşa’da otobüs terminalinde her Pazar günü kurulan açık pazara bu hafta vatandaşın ilgisi yoğun oldu. Genellikle meyve ve sebze alan vatandaşlar, esnafın yüzünü güldürdü. Esnaf, uzun zamandan beridir pazarda böyle kalabalık görmediğini söyledi. Pazardaki fiyatların market fiyatlarına göre daha uygun olduğunu belirten esnaf, halkın yanı sıra öğrencilerin de pazardan alış veriş yaptığını ifade etti. Bu hafta pazarda satılan en pahalı meyve, kilosu 30 TL olan hurmaydı. Hünnap meyvesinin, incirin, üzümün ve kivinin kilosu 10 TL, alıç 7, domates 6, salatalık ise 2 liradan satışa sunuldu.

Esnaf ne dedi?

Ali Dağdelen: Pazar bu hafta oldukça kalabalık. Öğrenciler de pazardan alışveriş yapıyor. Bu mevsim yerli domatesler hep çürük yetişti. Fiyatı normalde 4 liradan yukarıya çıkmazdı. Şimdi kilosu 6 liradan satılıyor. Müşteriler genelde meyve alıyor. Çok şükür satışlarımız hareketlendi.

Ahmet Bal: Hafta sonu pazara, halkın yanı sıra öğrenci ve askerlerin katkısı da oluyor. Meyve çeşitleri arttığı için en çok elma ve hünnap sattık. Çok şükür satışlarımız iyi gitti. Geçen hafta da bu hafta da pazarda güzel bir hareketlenme oldu.

Hakan Esergül: Satışlarımız iyi gitti. Öğrenciler geldikten sonra çarşı daha da kalabalıklaştı ve satışlarımız hareketlendi. Ağırlıklı olarak yeşillik sattık. Bu mevsim fazla sıkıntı yaşamıyoruz ama önümüz kış. Kapalı alan istiyoruz.

Selahattin İnciğe: Pazarda kalabalık var ama birçoğu gezme amaçlı geliyor. Öğrenciler de geldi, ilk hafta biraz durgun geçer ama ilerleyen haftalarda pazara, öğrencilerin de katkısı olacağını düşünüyorum. Vatandaşlar genelde patates ve soğan alıyor. Çeşitli meyveler de çıktı diye, vatandaş bol bol meyve alıyor.