Evrim Kamalı

Akıncılar köyünde düzenlenen operasyon sonucu Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a kaçak olarak getirilen 810 kilo sığır etiyle ilgili olarak tutuklu bulunan zanlılar Ali Erdoğan, Hasan Erdoğan, Önder Saltık ve Şener Gunna teminata bağlanmak üzere dün mahkemeye çıkarıldılar.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Memuru Şit Güneş, bulguları aktardı. Güneş, zanlılar Ali Erdoğan, Hasan Erdoğan, Önder Saltık ve Şener Gunna’nın 26 Mayıs’ta meydana gelen “gümrüksüz mal tasarrufu” suçlarından methaldar olduklarını belirterek, soruşturmanın tamamlandığını söyledi ve zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlıların ileride aleyhlerine gelecek olan davalarında hazır bulunmalarını sağlamak maksadıyla yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut etmelerine ve KKTC vatandaşı 1’er kefilin 10’ar bin TL’lik kefalet senedi imzalamaları koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.