Eskişehir'de bir yem fabrikasınca et ve süt veriminin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında "çikolatalı yem" üretildi.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmanın satış müdürü Ümit Yaşar Arda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, canlı hayvanlarda et ve süt verimliliğin artırılmasına yönelik bir süredir çalışma yaptıklarını ve bu kapsamda çikolatalı yem ürettiklerini söyledi.

Özel bir formülle geliştirdikleri yemin hayvanlarda çok etkili olduğunu gözlemlediklerini anlatan Arda, "Yaklaşık bir yıldır yaptığımız çalışma sonunda gözlemlerimiz bizi mutlu etti. Çikolatalı yem verdiğimiz hayvanlarda verimlilik sağladık" dedi.

Arda, firma görevlilerin kırsalda dolaşarak yemin kullanıldığı bölgelerde gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, "Görevlilerimiz, bu yemle beslenen hayvanları takibe aldı. Alınan sonuçlara göre, çikolatalı yem verilen büyükbaş hayvanlarda günlük süt veriminde 3 litre, et ağırlığında ise 1,8 kilogram artış olduğunu belirledik. Bu, hem bizi hem de besicileri oldukça memnun etti" diye konuştu.

Çikolatalı yemin, hayvanlardaki etkilerinin gözlemlenmesinin ardından besicilerin bu yeme büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Arda, bu durumun üretimlerinde yoğunluk yaşanmasını sağladığını anlattı.