Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz, "haksız tahrik altında adam öldürmek" ve "kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak" suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.
      
Mahkeme heyeti, müzakerenin ardından kararı açıkladı.
      
Buna göre Şahbaz, "olası kasıtla adam öldürmek" suçundan 21 yıl hapse mahkum edildi. Bu suç işlenirken kamu görevine ait araç ve gereçleri kullandığı gerekçesiyle cezayı 28 yıla yükselten mahkeme, "haksız tahrik" nedeniyle cezanın üçte ikisini indirerek, cezayı 9 yıl 4 aya çekti. Mahkeme, takdiri indirim de uygulayarak, Şahbaz'ı 7 yıl 9 ay 10 güne mahkum etti ve tutukluluğunun devamına karar verdi.

KARARIN ARDINDAN SALON HAREKETLENDİ

Kararın açıklanmasının ardından sanık Şahbaz, jandarma eşliğinde hızla salondan çıkartıldı. Bu sırada izleyiciler, Şahbaz'a doğru su şişeleri fırlattı ve "Ethem yoldaş ölümsüzdür" sloganları attı.
      
CHP İstanbul Milletvekili Tanal, sanık avukatının izleyiciler ve salonda bulunan basın mensuplarından "marijinal gruplar" diye bahsederek hakaret ettiğini savunarak, bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.