Raif Uzkan 

Lefkoşa Türk Belediyesi’yle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde bakanlığa bağlı sosyal hizmet merkezleri tarafından 9-20 Mayıs tarihleri arası LTB personeline yönelik düzenlenen Etkin İletişim Becerileri eğitimini tamamlayanlara sertifikaları verildi.

AKM’de düzenlenen sertifika törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, LTB Başkanı Mehmet Harmancı da katıldı.

HARMANCI

Harmancı, yaptığı konuşmada kurumların iletişime verdiği önemin ülke menfaatleri açısından faydasına değindi ve yurttaşı özne yapabilecek iletişim tekniklerinin eğitimden pratiğe dökülme zamanının geldiğini ifade etti.

Belediye bünyesindeki Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi çalışanlarının 4 kez eğitimden geçtiğini belirten Harmancı, Kadın Dayanışma Evi projesiyle ilgili olarak da Bakanlığın ve Sosyal Hizmetler’in desteğinin yeniden alınacağını belirtti.

1464691559.jpg

SANER

Çalışma Bakanı Ersan Saner de iletişim çağına ayak uydurmanın gerekliliğine vurgu yaparak etkin iletişimin vatandaşı anlamadaki önemine işaret etti.

Saner, eğitimleri tamamlayan personelin hayatında küçük bir ayrıntı olmasına rağmen, bunun ileriki yaşamlarında faydalarının ortaya çıkacağından bahsetti ve kendisinden önceki Bakan Asım Akansoy’a konuya önemle eğilmesinde dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından eğitimi tamamlayan 31 kişiye sertifikaları dağıtılarak toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

1464691557.jpg