Ulusal Halk Hareketi (UHH) Genel Başkanı Taner Etkin ve Yönetim Kurulu üyeleri hareketin kuruluşunun 15. yıldönümü dolayısıyla Lefkoşa’da Atatürk Anıtı’na çelenk koyup saygı duruşunda bulundu.

UHH Genel Başkan Taner Etkin, yaptığı açıklamada örgütle ilgili bilgi verdi.

Etkin, UHH’nin 19 Mayıs 2001 tarihinde resmen kurulduğunu, faaliyete geçtikten kısa bir süre sonra “Ulusal Mücadele Vakfı” kurularak bir üst kuruluş olarak faaliyete başladığını kaydetti.

Ulusal davaya ters düşecek faaliyetlere karşı etkin bir mücadele vermek üzere vatansever Kıbrıs Türkü tarafından kurulduklarını anlatan Taner Etkin, şunları belirtti:

1464003896.jpg

“15 yıldır aynı inanç ve duygularla mücadelesini sürdüren Ulusal Halk Hareketi, bu olumsuz girişimlere karşı faaliyetlerini sürdürmektedir. Gençlerimiz ve tüm halkımızın ilgisini çeken Ulusal Halk Hareketi bugün 8 bini aşkın bir üye sayısına ulaşmıştır.

Rum liderliğinin gelmiş geçmiş ve hâlâ da iktidarda olan mensuplarının Kıbrıs Türk halkına karşı hasmane (düşmanca) tutum ve yaklaşımları hareketimiz mensupları tarafından yakından takip edilmektedir. Amaçları değişmez bir şekilde devam etmektedir. Tüm istedikleri Kıbrıs’ı Yunanlaştırmaktır.”

Ulusal Halk Hareketi’nin, Rum liderliklerinin davranışları karşısında güçlü bir şekilde durduğunu belirten Etkin, Kıbrıs Türk halkının, egemenlik ve haklarını içerecek şekilde oluşturduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletine güçlü bir şekilde sahip çıkma azim ve kararlılığında olduğunu kaydetti.

UHH Genel Başkanı Etkin, “KKTC, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ın ebediyete intikalinin hemen öncesinde vasiyet ettikleri gibi ebediyete kadar hür ve müstakil olarak yaşatılacaktır” ifadelerini kullandı.

1464003894.jpg