Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’ya bağlı Ergenekon köyünde 21 Şubat 2015 tarihinde meydana gelen ev açma ve sirkat meselesinin sanıklarından Abdülmenaf Ulutepe suçlu bulunarak mahkum edildi.

Kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti üyelerinden Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanığın 21 Şubar 2015 tarihinde Ergenekon köyünde Cuma Çiçek isimli şahsın gerçekleştirdiği ev açma ve sirkat olayında suç ortağı olarak olay yerinde bulunduğunu söyledi.  Konu suçun 10 yıla kadar hapislik öngördüğünü belirten Mesutoğlu, giderek yaygınlaşan bu suçların toplum huzurunu temelden sarstığını ifade etti.

Çocukları da bu işe alet etti

Sanığın KKTC’ye gayri yasal olarak geldiğini ve suç ortağının çocuklarını da kendi çocuklarıymış gibi göstererek onları da suça alet ettiğini söyleyen Mesutoğlu, bunun asla affedilebilecek bir şey olmadığını vurguladı.  Sanığın organize bir şekilde suç işlediğini ve sirkat edilen paranın da bir kısmını aldığını anlatan Mesutoğlu, sanık lehindeki hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurarak, sanığı 6 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.