Evrim Kamalı

Lefkoşa’da, 5 Eylül saat 01.00 raddelerinde H.D isimli şahısın evine girerek elbise dolabı içerisinde muhafaza edilen kasa ve içindeki tabanca, şarjör, 25 adet canlı mermi ve 150 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını çalan Koçero olarak bilinen zanlı İbrahim Özyüksel aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın oybirliğiyle verdiği kararı Başkan Ömer Güran açıkladı. Başkan Güran sanık lehine ve aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini, sanığın işlemiş olduğu suçun ciddi olduğunu, ancak suça katkısının boyutuna göre yargılandığını söyledi.

“Uyuşturucu bağımlısıydı”

Başkan Güran, sanığın uzun yıllardır uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve bu suça da madde bulabilmek için karıştığının verdiği gönüllü ifadeden de görüldüğünü, tüm bu olgular ışığında sanığa verilecek cezayı takdir ettiklerini söyledi. Başkan Ömer Güran sanığı suçlu bulup mahkûm ettikleri “Geceleyin ev açma, sirkat ve kanunsuz tabanca, patlayıcı madde tasarrufu” suçlarından suça katkısına göre 6 ay hapisliğe mahkûm ettiklerini açıkladı.

mahkeme---kasa-hirsizligi-karar-(1)(1).jpg