Şırnak'ta maddi imkansızlıklar dolayısıyla ev kirası ödeyemeyen, 8 çocuğu ile kanser teşhisi konulan eşine bakmak zorunda kalan Salih Dargın, ailesiyle birlikte akrabasına ait kapı ve penceresi olmayan, sıvası yapılmayan bir inşaatta hayat mücadelesi veriyor. Mide kanseri olan eşinin tedavisi için yardım bekleyen Salih Dargın, eşi ve 8 çocuğuyla birlikte barındığı inşaatta hayatını sürdürüyor.

Şırnak'ta geçen yıl mide kanseri teşhisi konulan Hayriye Dargın maddi imkansızlıklar dolayısıyla tedavi olamıyor. Ev kirası ödeyemedikleri için geçen yıldan beri Şırnak merkez Şehri Nuh Mahallesi'nde bir inşaatta yaşayan 8 çocuk annesi Hayriye Dargın, geçen yıl Gaziantep Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde mide kanseri teşhisi konulmasının ardından ameliyat oldu. Dargın'ın eşi Salih Dargın, eşinin maddi imkansızlıklardan dolayı rutin kontrollerini yaptıramadığını ve günden güne hastalığının ilerlediğini söyledi. 2 ay önce kontrole gitmesi gereken Dargın maddi imkansızlıklardan dolayı bunu da yapamadı. Ekonomik açıdan zor günler geçirdiklerini ifade eden Salih Dargın, "Hamallık yaparak ailemin geçimini sağlıyorum. Eşimin sağlığına kavuşması için devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyorum. Bize destek verecek herkesten Allah razı olsun. Eşim sağlığına kavuşursa çocuklarımı daha rahat yetiştirip, okumalarını sağlayabilirim. Çocuklarımı okutacak bir iş imkanı da verilmesini bekliyorum. Tek isteğimiz eşimin iyileşmesi ve çocuklarımı okutacak bir iş imkanı verilmesidir. 8 çocuğum var. Bir tanesi dışında 7 tanesi okuyor. Bir tanesi liseyi bitirmiş, yapacak bir işi yok maalesef. Annesi için okuyamadı. Ben ise hamallık yapıyorum. Başka bir işim yok. Eşim kanser hastası. Allah herkesten uzak tutsun, eşimin kanseri kötü huylu. 5 ayrı ameliyat ettik. Kurtulduğunu zannettik. Seçimden sonra gittiğimizde mideden sonra bağırsaklara da geçmiş dediler. Ameliyat edecek gücümüz de kalmadı. Bize destek çıkandan da Allah razı olsun" diye konuştu.

EV KİRASI ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN İNŞAATA SIĞINDI

Hamallık yaparak ailesini geçindiren Salih Dargın, geçen yıl ödeyemedikleri kiradan dolayı evlerini boşaltmak zorunda kaldıklarını söyledi. Akrabasına ait 3 katlı bir inşaatın orta katına hasta eşi ve çocukları ile birlikte yerleşen Dargın, maddi imkansızlıklardan dolayı buna mecbur kaldıklarını söyledi. Akrabasına ait sıvası yapılmayan inşaatın kapı ve penceresi olmayan orta katında yaşadıklarını ifade eden Dargın, büyük zorluklarla ayakta durabildiklerini ve bu durumdan kurtulmak için yetkililer ile hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

YUNUS DARGIN ANNESİ İÇİN EV KIZI OLDU

Hayriye Dargın'ın en büyük oğlu 19 yaşındaki Yunus Dargın, annesinin hastalığı yüzünden liseyi bitirdikten sonra üniversiteyi kazanmasına rağmen okuyamadığını söyledi. Evin mutfak ve temizlik işlerini yapan Yunus Dargın'ın tek isteğinin annesinin bir an önce sağlığına kavuşması oldu. Yunus Dargın, "Evin en büyük oğluyum. Annem için okulu bıraktım. Lise sonu bitirdiğimde üniversiteye gidemedim. Kazandığım halde gidemedim. Annem hastalandığında kardeşlerime kimse bakamadı. Mecburen ben baktım. Hem erkek oldum, hem de kadın oldum. Annem mide kanseri, geçen sene mart ayında mide kanseri teşhisi konuldu. Ben hep annemle hastaneye gidiyordum. Doktor öyle söyleyince bende mecburen okulu bıraktım. Arkadaşlarım sağ olsunlar maddi konularda bana biraz destek oldular. Çeşitli kurumlara gittik biraz para aldık. Onunla da ancak bir yere kadar devam ettirdik. Bu mart ayında Şırnak Devlet Hastanesi'ne götürdük ve bağırsağının da yırtıldığını öğrendik. Büyük abdesti gelmiyor. Karnında su üretiyor. Hastane raporunda yüzde 80 engelli yazılıyor. Ama hayır bakıma muhtaç kısmında "Hayır" yazıldığı için devlet bakıcı da vermiyor. Raporda "Evet" yazılsaydı en azından biri gelir ev işlerimizi yapardı. Ben de okulu bıraktığımdan beridir boşum. Şırnak'ta iş imkanı yok. Devamlı bir işim olsaydı anneme de babama da bakardım" dedi.

Ev kirası ödeyemediği için 8 çocuğuyla inşaatta kalıyor

Ev kirası ödeyemediği için 8 çocuğuyla inşaatta kalıyor